Gorghiu spune că faptul că moţiunea de cenzură nu a trecut nu înseamnă o înfrângere pentru PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susţine că faptul că moţiunea de cenzură nu a trecut nu înseamnă o înfrângere pentru liberali, reiterând că în toamnă va fi iniţiată alta, "asta în condiţiile în care nu-i vine mintea lui Ponta până atunci şi îşi dă demisia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

136 afișări
Imaginea articolului Gorghiu spune că faptul că moţiunea de cenzură nu a trecut nu înseamnă o înfrângere pentru PNL

Gorghiu spune că faptul că moţiunea de cenzură nu a trecut nu înseamnă o înfrângere pentru PNL (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Aritmetica parlamentară era relativ clară dinainte, dar faptul că o moţiune nu a reuşit să întrunească numărul de voturi suficient pentru a dărâma Guvernul Ponta nu înseamnă o înfrângere pentru PNL. Important pentru noi a fost să aducem în spaţiul public o temă atât de importantă şi să aratăm cât de ipocrit este Ponta, cât de ipocrit este PSD-ul, care spun că vor vot prin corespondenţă şi în realitate fac tot posibilul să se opună. E un moment din deja istoria parlamentară a PNL această moţiune de cenzură, deja ne gândim la paşii care vor urma", a declarat, sâmbătă, la Constanţa, Alina Gorghiu.

Ea a reiterat că în toamnă va fi iniţiată o nouă moţiune de cenzură, în cazul în care Victor Ponta rămâne în funcţie până atunci.

"Vom fi o opoziţie extrem de combativă la PSD, nu doar la nivel parlamentar, mai sunt câteva săptămâni din această sesiune parlamentară, vor mai fi câteva momente importante la nivel parlamentar, dar toamna va veni cu o nouă moţiune de cenzură la adresa Guvernului lipsit de legitimitate, asta în condiţiile în care nu-i vine mintea lui Ponta până atunci şi îşi dă demisia", a spus copreşedintele PNL.

Întrebată dacă sunt şanse ca Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier, Alina Gorghiu a spus este posibil ca PSD să îl determine pe premier să renunţe la funcţie.

"Mizez întotdeauna pe inteligenţa omului politic şi pe înţelepciunea omului politic. Nu e cazul de faţă, adică nu mizez pe aceste două lucruri atunci când vine vorba de Victor Ponta, dar să ştiţi că mizez pe faptul că PSD-ul va înţelege care este presiunea sau cât de amplă este presiunea opiniei publice, presiunea societăţii civile din România, presiunea externă, pentru că uitaţi-vă în toate statele externe, nu o să vedeţi nicăieri un premier acuzat de fapte de corupţie în funcţie, motiv pentru care cred că presiunea PSD-ului în zilele care vor urma, în săptămânile care vor urma va fi foarte mare şi vor înţelege că mai bine îşi recâştigă partidul şi renunţă la Victor Ponta premier. (…). Îmi este limpede că nu-l mai vor pe Victor Ponta preşedinte la PSD, dar că poziţia de premier încă reprezintă un miraj pentru mulţi din colegii săi", a precizat Alina Gorghiu.

Gorghiu s-a aflat, sâmbătă, la Constanţa pentru a participa la lansarea cărţii "PNL Constanţa 1990-2014", scrisă de senatorul Puiu Haşotti. La eveniment au fost mai fost prezenţi şi alţi lideri din conducerea centrală a PNL: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Dan Motreanu, dar şi numeroşi liberali constăţeni şi primari PNL din judeţ.

De asemenea, la lansarea acestei cărţi au asistat preşedintele PSD Constanţa, Nicolae Moga, şi senatorul Alexandru Mazăre.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi "pentru", faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "împotrivă", iar 7 anulate.

Moţiunea de cenzură inititulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!" a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici