Guvernul a dispus eliberarea din funcţie a prefecţilor judeţelor Constanţa şi Ialomiţa

Guvernul a dispus, marţi, eliberarea din funcţie a prefecţilor judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, şi judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu.

396 afișări
Imaginea articolului Guvernul a dispus eliberarea din funcţie a prefecţilor judeţelor Constanţa şi Ialomiţa

Guvernul a dispus eliberarea din funcţie a prefecţilor judeţelor Constanţa şi Ialomiţa (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Tot în şedinţa de marţi, Gigi Petre, actual subprefect, a fost numit ca prefect al judeţului Ialomiţa, iar doi subprefecţi au fost numiţi în Ialomiţa şi Harghita.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, în funcţia de subprefect al judeţului Ialomiţa a fost numit Ionel Ghiorghişor, şef-serviciu în cadrul prefecturii, iar la Harghita a fost numit ca subprefect Rodica Biro, consilier superior în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Harghita.

"Încetarea exercitării funcţiilor publice de prefect sau subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că persoanele care exercitau aceste funcţii vor candida la alegerile locale din 10 iunie 2012", precizează Guvernul.

Constantin Strujan a fost trecut din postul de subprefect al judeţului Harghita în cel de inspector guvernamental. În ianuarie 2010, Constantin Strujan, susţinut de PDL, a fost înlocuit de Guvern în postul de prefect al judeţului de Ladanyi Laszlo-Zsolt (UDMR), atunci subprefect.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a eliberat din funcţie zece prefecţi şi trei subprefecţi care au decis să candideze la alegerile locale din luna iunie a acestui an.

La sfârşitul lunii martie, ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut prefecţilor să anunţe Guvernul dacă intenţionează să candideze la alegerile locale din vara acestui an, solicitare reluată ulterior şi de premierul Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici