Guvernul cere Parlamentului retragerea de pe agendă a proiectelor de lege emise de fostul Executiv

Guvernul a cerut Parlamentului retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de lege emise de fostul Executiv, urmând ca noii miniştri să analizeze actele normative şi să formuleze un punct de vedere asupra acestora, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa.

924 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere Parlamentului retragerea de pe agendă a proiectelor de lege emise de fostul Executiv

Guvernul cere Parlamentului retragerea de pe agendă a proiectelor de lege emise de fostul Executiv (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Procedura reprezintă o practică parlamentară, ca la schimbarea Guvernului proiectele de acte normative aflate în dezbaterea Parlamentului, iniţiate de vechiul Guvern, să fie retrase", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, pe agenda Camerei Deputaţilor şi Senatului se află peste 200 de proiecte de lege aflate în dezbatere.

Ministrul Duşa a precizat însă că nu vor fi retrase proiectele de lege care au legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi cu Tratatul Fiscal UE şi nici actele aflate în discuţia comisiilor parlamentare de specialitate, în cazul cărora eventualele modificări pot fi introduse în cadrul dezbaterilor din comisii.

Pe lista proiectelor de lege emise în ultima perioadă de fostul Guvern, care au creat controverse şi se află în circuit parlamentar, se află cel privind circulaţia pe drumurile publice (care stabileşte că autovehiculele înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an, termen calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii), cel privind performanţa energetică a clădirilor (conform căruia tranzacţiile imobiliare pot fi contestate în justiţie în absenţa certificatului energetic), cel privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale (care modifică procedura de acreditare a furnizorilor de servicii sociale) şi cel care schimbă modul organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici