Hrebenciuc: Au fost câţiva din PSD care au dorit să voteze pentru Guvern

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, miercuri, după şedinţa grupurilor partidului, că în PSD au fost "câţiva" care au dorit să voteze în favoarea Guvernului Boc sau să-i acorde un moratoriu, el precizând însă că decizia PSD este de a vota împotriva Cabinetului Boc.

14 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Au fost câţiva din PSD care au dorit să voteze pentru Guvern

Hrebenciuc:Au fost câţiva din PSD care au dorit să voteze pentru Guvern (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de ce a fost nevoie ca în şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD să se ia explicit o decizie de a vota împotriva Cabinetului Boc, Hrebenciuc a spus: "Am vrut să o mai supunem încă o dată grupului, pentru că au fost păreri pro şi contra la un moment dat".

Întrebat cine a vrut din PSD să voteze în favoarea Guvernului Boc, Hrebenciuc a spus că nu poate nominaliza în acest moment, dar a admis că în acest sens a fost şi discuţia din cadrul grupurilor reunite ale PSD.

Întrebat dacă au fost mai mulţi social-democraţi care doreau să voteze în favoarea Guvernului Boc, Hrebenciuc a spus: "Nu. Au fost câţiva care au dorit moratoriu sau chestiuni de acest gen. De asta am supus discuţiei grupului, pentru că aşa este democratic".

Hrebenciuc a mai spus că nu crede că vor fi suficiente voturi astfel încât Guvernul să cadă. "Nu cred acest lucru, pentru că, prin trădările care au fost din partide, şi-au asigurat numărul de voturi".

Întrebat dacă se pune problema unor sancţiuni pentru parlamentarii social-democraţi care vor face un pas greşit şi vor vota în favoarea Guvernului Boc, Hrebenciuc a răspuns: "Nu se pune problema de pas greşit, pentru că a fost un vot foarte clar aici împotriva Guvernului. Nu sunt probleme deosebite".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD, că parlamentarii social-democraţi vor vota "împotriva" Guvernului Boc, el precizând că votul PSD va fi unul "disciplinat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici