Hrebenciuc: Declaraţiile de la RoNewMedia se refereau la mobilizarea online nu la manipulare politică

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc respinge interpretările din presă potrivit cărora la RoNew Media ar fi lăsat să se înţeleagă că unii dintre protestatarii din ianuarie din Piaţa Universităţii ar fi fost manipulaţi politic, precizând că s-a referit la faptul că mobilizarea s-a făcut prin mediul online.

125 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Declaraţiile de la RoNewMedia se refereau la mobilizarea online nu la manipulare politică

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Hrebenciuc consideră că acest lucru este ştiut de toată lumea şi a spus că dezaprobă orice alte interpretări ale spuselor sale.

"Am văzut că a ajuns un subiect de presă astăzi o discuţie care a avut loc într-un work-shop la RoNewMedia în care m-am referit la rolul social-media în Revoluţiile din Nordul Africii şi, în context, la Piaţa Universităţii, eu gândindu-mă la faptul că oamenii au fost invitaţi în Piaţa Universităţii prin Facebook. Şi asta o ştim cu toţii, nu era o cascadă de informaţii", a declarat Hrebenciuc, joi, pentru MEDIAFAX.

Deputatul PSD a precizat că dezaprobă interpretările care au apărut ulterior în presă referitoare la declaraţiile sale.

"Deci asta a fost singura chestiune. Interpretările sunt greşite. Discuţia era despre campania online, nu are legătură cu alte chestiuni. Referirea mea a fost strict la mediul online care a dus la mobilizarea cetăţenilor în Piaţă. Dezaprob toate intepretările care au apărut în presă referitoare la declaraţiile mele", a subliniat Hrebenciuc.

Presa a relatat că Viorel Hrebenciuc a făcut, miercuri, la conferinţa RoNewMedia, declaraţii care ar lăsa să se înţeleagă că unii dintre oamenii care au protestat în luna ianuarie în Piaţa Universităţii au fost manipulaţi politic.

"Uitaţi-vă la revoluţiile din nordul Africii. Am încercat şi noi ceva de genul ăsta în ianuarie, unele subiecte ne-au reuşit, altele, nu. Dar nu intru în detalii...", a spus Hrebenciuc, citat de Adevărul.

Însă întrebarea care a semănat îndoială în rândul celor prezenţi a fost următoarea: "Nu te întrebi cum a apărut Piaţa?". "O mulţime dacă stă 2-3 zile în piaţă, începe să-i placă. Apar chioşcurile cu băutură...", a continuat deputatul, potrivit sursei citate.

Democrat-liberalul Radu Berceanu a declarat, joi, că ideea lansată de Viorel Hrebenciuc privind Piaţa Universităţii "s-ar putea să fie o temă lansată aşa, ca toată lumea să se arunce pe problema asta şi să nu mai observe cursul de schimb".

Berceanu a fost întrebat cum comentează declaraţia lui Viorel Hrebenciuc care a spus că nu ştie dacă oamenii s-au întrebat cum a apărut Piaţa Universităţii, sugerând că persoane care au manifestat în Piaţa Universităţii ar fi fost manipulate politic.

"Cred că ar trebui să-l întrebăm împreună pe domnul Hrebenciuc la care Piaţa Universităţii se referă, că domnul Hrebenciuc era şi pe vremea celeilalte Pieţe a Universităţii, mai consistente. Probabil că atunci a învăţat şi acum i-au venit idei şi, eu ştiu, a aplicat cine ştie ce. Mi-e greu să comentez ce spune domnul Hrebenciuc. S-ar putea să fie o temă lansată aşa, ca toată lumea să se arunce pe problema asta şi să nu mai observăm cursul de schimb. Domnul Hrebenciuc, pe care eu îl cunosc bine, are apucături din astea sau, dacă vreţi, îndemânări de tipul ăsta, mai vechi", a spus Berceanu.

Radu Berceanu a arătat că personal se îndoieşte că persoanele care ieşeau în Piaţa Universităţii sau mare parte dintre ei ar fi fost manipulaţi de Hrebenciuc.

"Eu, personal, mă îndoiesc că cei care ieşeau acolo sau mare parte dintre ei erau manipulaţi de domnul Hrebenciuc. Cred că îi jigneşte", a adăugat Berceanu.

El a arătat că în Piaţa Universităţii erau oameni care aveau anumite nemulţumiri şi, aşa cum se întâmplă peste tot în lume, mai toate nemulţumirile se duc către guvern, către guvernanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici