Iaşi: Consilier judeţean liberal exclus din partid din cauza colaborării cu PSD

Consilierul judeţean ieşean Victor Chirilă a fost exclus din PNL, sâmbătă, din cauza colaborării sale cu PSD, decizia fiind luată în Delegaţia Permanentă a filialei, iar Chirilă anunţând că o va contesta la Curtea de Arbitraj a partidului.

484 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Consilier judeţean liberal exclus din partid din cauza colaborării cu PSD

Iaşi: Consilier judeţean liberal exclus din partid din cauza colaborării cu PSD

La şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Iaşi au participat 111 membri liberali, 70 dintre aceştia votând pentru excluderea din partid a consilierului judeţean Victor Chirilă.

Lui Chirilă i s-a reproşat apropierea de PSD, după ce liberalul a fost prezent în seara alegerilor europarlamentare la sediul PSD Iaşi pentru a sărbători victoria social-democraţilor, apoi a participat la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Iaşi.

Chirilă a spus că nu este "omul" PSD, ci vrea doar refacerea USL, el considerând că ieşirea PNL de la guvernare a fost o greşeală.

Totodată, Chirilă s-a pronunţat împotriva fuziunii dintre PNL şi PDL.

Surse din PNL Iaşi au precizat că în şedinţa de sâmbătă a liberalilor ieşeni Victor Chirilă a criticat în termeni duri conducerea filialei judeţene a partidului, însă preşedintele organizaţiei, Cristian Adomniţei, nu ar fi ripostat, pentru a nu tensiona atmosfera din sală.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Iaşi, Victor Chirilă a precizat că va contesta hotărârea de excludere la Curtea de Arbitraj a PNL, el invocând că liderii ieşeni ai PNL nu cunosc statutul partidului.

"După părerea şefilor ieşeni ai PNL, eu sunt exclus din PNL. Conform statutului, doar Delegaţia Permanentă a partidului de la centru poate lua această decizie, pentru că sunt membru în acest for. Fac parte din Delegaţia Permanentă întrucât am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi am fost automat inclus în acest organism. E adevărat că acum nu mai sunt vicepreşedinte al CJ Iaşi, dar eu am contestat la Tribunal măsura înlocuirii mele din CJ. Aşa că până la o sentinţă definitivă, eu nu pot fi exclus de nicăieri”, a declarat Victor Chirilă.

Joi, Victor Chirilă anunţa că va conduce filiala din Iaşi a Grupului de Identitate Liberală lansat de Călin Popescu Tăriceanu, el susţinând că mulţi liberali din teritoriu sunt dezamăgiţi de ruperea USL.

"Nu e vorba aici de dragostea faţă de PSD. Dar PNL ar trebui să stea dracului patru ani în USL, aşa cum am promis alegătorilor, nu să ne pupăm cu PDL", spunea Victor Chirilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici