Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL

Deputatul Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL. Nicolae Jolţa va activa în continuare în grupul parlamentar al PDL. Demisiile celor doi deputaţi din grupurile parlamentare respective, ca şi demisia deputatului PNL Adriana Săftoiu din Parlament figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

1115 afișări
Imaginea articolului Ilie Morega demisionează din UNPR, iar deputatul Nicolae Jolţa din PNL

Ilie Morega (Imagine: Florinel Gureanu/Mediafax Foto)

În 17 noiembrie 2011, Dan Ilie Morega a fost numit de conducerea UNPR ca preşedinte al organiziaţiei judeţene Gorj.

Până în vara anului 2010, Morega a fost preşedintele PNL Gorj şi înlocuit ca urmare a unui scandal legat de banii pentru partid. În 10 noeimbrie 2011, deputatul Dan Ilie Morega a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în dosarul în care a fost judecat pentru sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru Partidul Naţional Liberal, în perioada în care a fost preşedintele filialei Gorj.

Pe de altă parte, Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, în 19 decembrie 2011, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care erau acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Dan Ilie Morega a mai fost membru al ApR, PDSR, PNL Câmpeanu şi PRM.

Nicolae Jolţa era membru PNL, ales deputat într-un colegiu uninominal din Bihor.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor demisia din postul de deputat, ea precizând că va rămâne în PNL şi că, deocamdată, nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici