Iliescu: Moţiunea de cenzură nu trebuie depusă înainte de Congresul din 16 octombrie

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni înaintea şedinţei BPN că moţiunea de cenzură nu ar trebui depusă înainte de Congresul din 16 octombrie, el răspunzând astfel preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care aprecia că depunerea acesteia trebuie grăbită.

26 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Moţiunea de cenzură nu trebuie depusă înainte de Congresul din 16 octombrie

Iliescu: Moţiunea de cenzură nu trebuie depusă înainte de Congresul din 16 octombrie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti dacă PSD ar trebui să fie de acord cu opinia liderului PNL, care spunea că depunerea moţiunii de cenzură ar trebui grăbită, Iliescu a răspuns: "Nu trebuie depusă moţiunea de cenzură înainte de congres. Graba poate să fie chiar contraproductivă, pentru că se acumulează nişte factori de nemulţumire care pot să ducă la succesul moţiunii. Să depui o moţiune ştiind că nu are şanse de succes este şi asta un act politic, adică nu e obligatoriu ca moţiunea neapărat să şi treacă".

Iliescu a mai spus că este preferabil ca depunerea moţiunii să se facă atunci când şansele de succes ar fi cele mai mari, deşi în sine depunerea unei moţiuni de cenzură marchează un moment politic important.

Preşedintele de onoare al PSD a mai afirmat că, deşi PNL şi PSD sunt două partide cu platforme ideologice diferite, "conjuctura" le-a adus alături în faţa pericolului "demagogiei, populismului".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, la ProTv, în emisiunea "După 20 de ani", că moţiunea de cenzură s-ar putea depune şi la sfârşitul săptămânii viitoare, el precizând că luni, la BPC, va lua mandat pentru a discuta cu PSD urgentarea finalizării acesteia.

Antonescu a declarat luni, înaintea şedinţei BPC, că formaţiunea sa nu impune ultimatul PSD pe tema moţiunii de cenzură, deşi, în opinia sa, demersurile pentru iniţierea şi depunerea acesteia ar trebui grăbite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici