Iliescu: Năstase poate redeveni preşedinte al PSD, l-aş susţine fără îndoială

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi că Adrian Năstase poate redeveni preşedinte al PSD, fiind unul dintre potenţialii candidaţi la preşedinţia partidului, el afirmând că l-ar susţine "fără îndoială" pentru această funcţie.

42 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Năstase poate redeveni preşedinte al PSD, l-aş susţine fără îndoială

Iliescu: Năstase poate redeveni preşedinte al PSD, l-aş susţine fără îndoială (Imagine: Mediafax Foto)

Iliescu a precizat totodată că Adrian Năstase este ancorat în prezent, dar şi în viitor, urmând ca după viitorul congres să devină "unul din oamenii de bază în noua conducere a partidului".

"Năstase este ancorat în prezent şi este şi în viitor. Este vicepreşedinte al Camerei şi preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. O să fie congres, în curând, şi va fi unul dintre oamenii de bază în noua conducere a partidului", a spus Ion Iliescu despre Adrian Năstase.

Întrebat dacă Adrian Năstase poate fi din nou preşedinte al PSD, Iliescu a răspuns: "Poate. Este unul dintre candidaţii potenţiali".

Întrebat dacă l-ar susţine pe Năstase pentru funcţia de preşedinte PSD, Iliescu a răspuns: "Fără îndoială".

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat totodată că problema în ceea ce-l priveşte pe viitorul preşedinte al PSD trebuie judecată într-un context mai general, importantă în acest moment fiind elaborarea strategiei politice a partidului, în calitatea sa de partid de opoziţie. El a arătat, în acest context, că sunt necesare trei lucruri: afirmarea profilului PSD la nivelul unui document care să constituie platforma ideologică; elaborarea unei platforme proprii de politică economico-socială care să constitue alternativa de guvernarea actuală şi analiza activităţii politice şi organizatorice de până acum care să vizeze revizuirea statutului şi a structurii organismelor de conducere, de la centru până la temelia partidului.

Iliescu a mai arătat că, după rezolvarea acestor "probleme de fond" va decurge şi rezolvarea problemei "factorului uman", referitoare la cine va fi preşedintele partidului, el apreciind că acesta va fi desemnat dintre "purtătorii de drapel" şi dintre "oamenii care au credibilitatea necesară şi forţa de a-şi impune proiectele".

"Eu privesc în ansamblu. Mie nu-mi place această alunecare, aceste discuţii. Că-i Ionescu, că-i Popescu, că-i Dumitrescu. Asta este mai puţin important. Ar trebui ca toţi Ioneştii şi Popeştii luaţi împreună să formeze o echipă şi fiecare să aducă ce are mai bun", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a participat joi la evenimentul organizat de Fundaţia "Titulescu", acolo unde Adrian Năstase şi-a lansat două dintre volumele sale "România după Malta".

Iliescu a făcut aceste declaraţii după eveniment, el răspunzând astfel întrebărilor jurnaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici