Iliescu: Palatul Cotroceni a devenit o închisoare în care preşedintele stă izolat de lume

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că în mandatele de preşedinte ale lui Traian Băsescu Preşedinţia a devenit "o instituţie moartă, o închisoare în care preşedintele stă izolat de lume".

40 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Palatul Cotroceni a devenit o închisoare în care preşedintele stă izolat de lume

Iliescu: Palatul Cotroceni a devenit o închisoare în care preşedintele stă izolat de lume (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că în perioada în care el era preşedinte Palatul Cotroceni era "o instituţie deschisă" şi "vie", unde erau organizate spectacole şi aveau loc diverse reuniuni şi ceremonii.

"Pe vremea mea Cotroceniul era o instituţie deschisă. Pe lângă acţiunile politice propriu-zise, de contacte, de dialoguri, de discuţii cu reprezentanţii forţelor politice, ai societăţii civile, acolo e o sală de spectacole excelentă. Organizam lunar, uneori chiar de mai multe ori pe lună, spectacole, veneau artişti de frunte ai ţării, erau reuniuni, patronatele organizau acolo ceremonii anuale. Era o instituţie vie, a devenit o instituţie moartă, o închisoare în care preşedintele stă izolat de lume. Nu mai intră nimeni în Cotroceni decât adepţii lui", a afirmat Ion Iliescu.

Întrebat ce are de reproşat actualului preşedinte, Ion Iliescu a spus că Traian Băsescu "încalcă Constituţia, nu-şi îndeplineşte obligaţiile constituţionale fundamentale de şef al statului, şi nu de şef al Guvernului şi de protector al Guvernului existent".

Iliescu a mai spus că Traian Băsescu trebuie să fie preşedinte al românilor, trebuie să fie deschis către toate forţele politice, să cultive dialogul politic, să asculte şi guvernarea, dar şi opoziţia.

"El nu face acest lucru. Nu-şi îndeplineşte obligaţiile fundamentale de şef al statului", a adăugat Iliescu.

Ion Iliescu a fost prezent, joi, la Ploieşti, unde a lansat cartea "România şi lumea la confluenţa secolelor XX şi XXI". La lansare au fost prezente peste 300 de persoane, între care parlamentari PSD, dar şi preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici