În acest an, PSD este ecologist şi organizează "1 Mai verde"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, că liderii partidului vor participa, de 1 Mai, la acţiuni ecologiste în colegiile parlamentare în care au fost aleşi, sub semnul "1 Mai verde".

31 afișări
Imaginea articolului În acest an, PSD este ecologist şi organizează "1 Mai verde"

În acest an, PSD este ecologist şi organizează "1 Mai verde" (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Dincolo de caracterul politic, în care vom încerca să ecologizăm România de deşeurile portocalii, vom avea acţiuni ecologiste propriu-zise. Cred că este suficient (...). Nu este momentul de petrecere şi veselie de 1 Mai, când practic toată populaţia României se confruntă cu o criză economică şi socială. Vrem să păstrăm un mod de marcare a acestei zile în concordanţă cu realitatea", a afirmat Ponta.

El a menţionat că prin astfel de acţiuni PSD îşi propune să dezvolte componenta ecologistă, necesară într-o Românie "în care pădurile se desfrişează, preşedintele Traian Băsescu a vorbit în campania electorală de exploatarea minereurilor cu cianuri, iar partidul de guvernământ îşi face un titlu de glorie din omorâtul animalelor".

În 1 Mai 2010, PSD a organizat în Bucureşti un marş de protest faţă de măsurile guvernamentale, încheiat cu un miting. Anul trecut a fost primul an în care liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, nu a mai organizat obişnuita manifestare din Parcul Izvor, unde se distribuiau mici şi bere.

La mijlocul lunii aprilie 2011, Marian Vanghelie a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că micii şi vanghelioanele sunt o etapă depăşită a carierei sale politice şi că 1 Mai nu este oportun pentru petreceri cu mici şi bere, apreciind că USL trebuie să dea un mesaj de speranţă românilor şi că acea speranţă nu stă într-un mic.

"Mici, bere? Mici, bere - şi aici e o chestie în momentul când lucrurile merg bine. Când nu merg bine ţi-e şi ruşine să inviţi pentru că nu trebuie să denaturăm că omul venea să mânânce doi mici sau să bea o bere. Era pur şi simplu o plăcere a românilor. Să stea şi ei un pic liniştiţi, se mai vedeau cu prietenii, erau şi colegii de partid, pur şi simplu se întâmpla. Eu cred că acum, inclusiv acei colegi ai mei, nu numai ei, şi cei din sindicate, angajaţii din societăţile astea care mai există în Bucureşti vor altceva. Mici şi bere pot să-şi ia şi ei. Trebuie să vedem, în discuţiile pe care le vom avea şi cu liderii din sindicat, factorii de decizie, colegii de la USL care e soluţia cea mai bună ca mesaj să dăm o speranţă românilor. Speranţa nu este într-un mic", a spus Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici