Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de preşedinte

Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, a precizat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea dintre preşedintele ales şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, de la Palatul Cotroceni, pentru pregătirea preluării funcţiei prezidenţiale, a durat o oră.

3077 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de preşedinte

Băsescu şi Iohannis au o întâlnire neoficială, la Cotroceni (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Este singura întâlnire dintre cei doi preşedinţi, unul încă în exerciţiu şi celălalt ales, înainte de preluarea mandatului prezidenţial de către Klaus Iohannis, dumunică, 21 decembrie.

“În această seară, preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de preluarea funcţiei prezidenţiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Aceasta a arătat că întâlnirea dintre cei doi a durat o oră.

Şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficială de Facebook că s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de funcţia prezidenţială pe care o va prelua după învestirea de către Parlament.

“Mă voi reîntâlni cu Preşedintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

Preşedintele ales va depune, dumunică, jurământul de învestitură într-o şedinţă solemnă a Parlamentului în ziua de duminică, 21 decembrie, la ora 12.00.

După jurământul din Parlament, preşedintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru  ceremonia de predare-primire a mandatului.

Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea în Palatul Cotroceni.

După intonarea imnului de stat şi primirea de către Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali şi de stat, Klaus Iohannis va fi primit în biroul Preşedintelui.

Aici, Traian Băsescu îi va înmâna lui Klaus Iohannis Sigiliul de stat, în baza căruia preşedintele conferă decoraţiile şi Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului preşedintelui României.

După o scurtă discuţie privată, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici