Iohannis: Alegerea lui Tăriceanu la Senat - momeală pentru unii membri PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului cu ajutorul PSD s-a dorit a fi "o momeală pentru unii membri PNL", o încercare de "a induce nesiguranţă în PNL".

477 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Alegerea lui Tăriceanu la Senat - momeală pentru unii membri PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului şi a răspuns că a fost o "mişcare curioasă”.

"Mi se pare o mişcare curioasă, care, cel puţin aparent, nu face sens. Cel puţin aparent, dacă am crede că toată lumea lucrează de bună credinţă şi în folosul poporului acolo. După părerea mea, domnul Tăriceanu a fost pus acolo pentru a se constitui în momeală pentru unii membri PNL care poate trag concluzia greşită de acolo”, a răspuns Iohannis.

Acesta a adăugat că niciun coleg liberal "nu a tras concluzii greşite", de aceea "domnul Tăriceanu, senator independent, este preşedintele Senatului şi nu reprezintă nimic acolo din punct de vedere politic”.

Întrebat ce câştig ar putea aduce Călin Popescu Tăriceanu PSD, Iohannis a răspuns: "Nu poate să aducă nimic PSD, dar bănuiesc, nu am nimic concret, bănuiesc că unii consultanţi i-au spus primului-ministru că dacă procedează aşa, induce nesiguranţă în PNL. Acea promovare surpriză a domnului Tăriceanu este îndreptată împotriva PNL, nu pro-PSD. PSD nu câştigă nimic de acolo”.
Referitor la declaraţia premierului potrivit căreia promovarea lui Tăriceanu în fruntea Senatului este o încercare de refacere a USL, Iohannis a spus că "e aceeaşi poveste anti-PNL”.

"Nu există USL şi nu poate fi reînchegat, în niciun caz nu printr-un senator independent, care nu reprezintă niciun fel partenerul care a denunţat USL”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi "pentru", 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici