Iohannis: Demisia lui Crin Antonescu de la Senat, un pas corect

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis afirmă că demisia lui Crin Antonescu din fruntea Senatului a fost "un pas corect" determinat de atitudinea PSD şi de "duplicitatea din timpul negocierilor", iar prin acest gest s-a intrat "efectiv" în opoziţie.

612 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Demisia lui Crin Antonescu de la Senat, un pas corect

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Demisia este în regulă, un pas absolut corect făcut. Nu am vorbit cu el (Crin Antonescu - n.r.) despre treaba asta, bănuiesc că nu i-a fost uşor, dar nu contează, contează aspectul politic. După ce am văzut evoluţia din Parlament - o continuare firească a duplicităţii PSD din timpul negocierilor - mi s-a părut absolut corect pasul făcut de domnul preşedinte, intrând astfel efectiv în opoziţie, nu numai declarativ", a spus Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă.

Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia demisia lui Crin Antonescu din fruntea Senatului este "sinucidere politică" şi a precizat că întreaga atitudine din Parlament, la momentul anunţului demisiei, i s-a părut "nepotrivită".

"Întreaga atitudine acolo, cu bătut din palme şi în mese, mi s-a părut de-a dreptul nepotrivită", a spus Iohannis.

Crin Antonescu a anunţat marţi, la şedinţa Parlamentului în care se dezbătea validarea noilor miniştri ai Guvernului Ponta III, că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului", a anunţat Crin Antonescu în plen.

Anterior acestui mesaj, preşedintele PNL a spus în plen că are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL".

Antonescu a continuat: "Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic".

În urma acestui anunţ, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost "din orgoliu sau la nervi", ci pentru a face "o limpezire politică foarte preţioasă", în condiţiile în care Victor Ponta susţinea contrariul celor declarate în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici