Iohannis, despre Brexit: UE este mai puternică cu Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Sibiu, referitor la referendumul ce va avea loc joi în Marea Britanie, în care britanicii vor alege dacă vor sau nu rămânerea în Uniunea Europeană, că "Uniunea Europeană este mai puternică cu Marea Britanie".

817 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Brexit: UE este mai puternică cu Marea Britanie

Iohannis, despre Brexit: UE este mai puternică cu Marea Britanie

"Eu în această chestiune mă număr printre optimişti. Am fost de la început, de când a apărut chestiunea Brexit-ului, dintre şefii de stat care am spus că trebuie să fim de partea Marii Britanii şi de partea Europei şi am încurajat întotdeauna să se voteze pentru rămânerea în UE. Vă amintiţi că am mai spus, eu chiar cred că Uniunea este mai puternică cu Marea Britanie şi Marea Britanie are nevoie de U.E. Ultimele sondaje arată că s-a reechilibrat din nou intenţia de vot şi din acest motiv îmi permit să rămân optimist. Putem să numărăm orele până la începerea Referendumului şi sper să se termine în acest sens", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, a declarat, marţi, că şi-ar dori ca entuziasmul şi încrederea românilor în Uniunea Europeană să se regăsească şi în alte state, amintind că UE este într-o situaţie specială, având în vedere referendumul din Marea Britanie.

"Mi-aş dori ca această încredere în Uniune, ca acest entuziasm pentru proiectul european să se regăsească mai puternic şi în alte state membre, dar după eurforia anului 2007 în multe ţări din Europa a urmat un oarecare realism. (...) Mulţi oameni au reuşit aici în România să îşi păstreze ceva din entuziasmul anului 2007. Până astăzi puţini sunt cei care în ţara dumneavoastră se îndoiesc de Uniunea Europeană, un lucru care în alte ţări se prezintă altfel. Partide critice la adresa Europei nu joacă aproape niciun rol, nu contează", a spus preşedintele german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici