Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Sincer, este greu de crezut că va cădea Guvernul

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, spune că "este greu de crezut că va cădea Guvernul" în urma moţiunii de cenzură, dar aceasta este "un exerciţiu democratic" prin care liberalii vor să atragă "atenţia asupra unor abordări fundamental greşite".

113 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Sincer, este greu de crezut că va cădea Guvernul

Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Sincer, este greu de crezut că va cădea Guvernul (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă, în opinia sa, va cădea Guvernul în urma moţiunii de cenzură sau depunerea acesteia nu a fost doar un exerciţiu de campanie şi a răspuns că moţiunea este "un exerciţiu democratic".

"Este un exerciţiu democratic. Este instrumentul cel mai puternic la îndemâna opoziţiei de a arăta opiniei publice de ce nu este de acord cu ceea ce face Guvernul şi acesta este mesajul pe care vrem să-l dăm şi să atragem atenţia unor măsuri, asupra unor abordări, care ni se par fundamental greşite”, a răspuns Iohannis.

Acesta a adăugat, însă, că nu crede că moţiunea va duce la căderea Guvernului.

"Să cadă Guvernul? Sincer, este greu de crezut că va cădea Guvernul, dar credem că este obligaţia opoziţiei, din când în când, să-şi facă auzită poziţia şi prin intermediul acestui instrument democratic numit moţiune”, a afirmat liderul liberal.

Parlamentul s-a întrunit, joi, în şedinţă comună, pentru citirea moţiunii de cenzură a opoziţiei, prima împotriva Guvernului Ponta, deputatul PNL Eugen Nicolăescu fiind cel care a citit-o, deşi iniţial au fost informaţii că documentul va fi citit de Crin Antonescu.

Moţiunea de cenzură este intitulată “Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii".

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Viorel Hrebenciuc, care nu a anunţat care este prezenţa parlamentarilor şi niciun lider de grup nu a cerut verificarea cvorumului de şedinţă.

În sală au fost doar aproximativ 50 de parlamentari, majoritatea liberali. Din partea PSD au fost prezenţi liderii de grup, iar Guvernul este reprezentat de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

La finalul şedinţei de plen, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a anunţat că moţiunea de cenzură va fi dezbătută în data de 26 mai, la ora 16.00.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de 231 de parlamentari, fiind iniţiată de PNL, cu semnături din partea PDL, PMP şi PPDD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici