Iohannis: Îmi cer scuze pentru "ghinion", a fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a mea

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, că îşi cere scuze public pentru afirmaţia referitoare la profesori în care a folosit termenul "ghinon" când a vorbit despre cei care nu şi-au putut lua case din meditaţii, precizând că a fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a sa.

11494 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Îmi cer scuze pentru "ghinion", a fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a mea

Iohannis: Îmi cer scuze pentru "ghinion", a fost o declaraţie nefericită, într-o zi proastă a mea (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o emisiune la B1TV, dacă în privinţa afirmaţiei referitoare la "ghinion" are ce să-şi reproşeze, Iohannis a răspuns: "A fost un răspuns foarte neinspirat şi... chiar cred că e momentul, dacă cineva s-a simţit jignit, să-mi cer scuze în public, ceea ce fac. Am avut, recunosc, o zi proastă şi dacă acea afirmaţie nefericită a supărat pe cineva îmi asum vina. Cer scuze, asta este. Însă, ghinionul există la dascăli".

El a spus că declaraţia sa privind situaţia dascălilor nu este pentru a se scuza, ci ca să prezinte o situaţie. "Ca să înţelegeţi unde am vrut să bat. În ultimii 25 de ani, nu în ultimii un, doi, trei, dascălii au avut ghinion fiindcă nicio guvernare nu a vrut să-i bage în seamă. Încă din ’90 au rămas întotdeauna ultimii când a fost vorba de salarii, au rămas ultimii. Când a fost vorba de condiţii de muncă, au rămas ultimii, şi aşa mai departe. În toate guvernările au rămas tot în coadă şi nu li s-a rezolvat problema. Asta este esenţa lucrurilor, şi despre asta a fost vorba. Eu cred că educaţia este extrem de importantă, şi dacă vă amintiţi, din programul meu este nucleul, este punctul cel mai important. Şi da, salarizarea dascălilor este importantă. Nu poţi să te aştepţi de la un dascăl care are un venit care e foarte aproapiat de salariul minim să fie extrem de performant şi extrem de motivat şi să nu primească bani nici să-şi plătească măcar întreţinerea", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a răspuns "ghinion", la Gândul Live, după ce a fost întrebat ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariu şase case, răspuns completat ulterior: de Iohannis: "ghinion pentru mine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici