Iohannis: Integrarea minorităţilor române şi germane merită o atenţie politică sporită

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi la Palatul Cotroceni pe Christian Wulff, fost preşedinte al Germaniei, iar în cadrul discuţiilor cei doi oficiali au pus accentul pe relaţiile bilaterale şi pe prioritizarea politică asupra integrării comunităţilor de români şi germani din ambele ţări.

220 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Integrarea minorităţilor române şi germane merită o atenţie politică sporită

Iohannis: Integrarea minorităţilor române şi germane merită o atenţie politică sporită

"Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, în acest cadru, necesitatea ca dialogul politic bilateral să fie dezvoltat pe toate palierele pentru impulsionarea cooperării sectoriale, dincolo de relaţia foarte bună la vârf. De asemenea, a evocat rolul foarte important, de liant, pe care comunitatea română din Germania şi minoritatea germană din România o au în consolidarea relaţiei bilaterale. Preşedintele României a subliniat că problematica bunei integrări şi contribuţiei minorităţilor române şi germane merită o atenţie politică sporită. Fostul Preşedinte Christian Wulff a evocat importanţa dimensiunii economice a relaţiei bilaterale şi satisfacţia investitorilor germani prezenţi în ţara noastră. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat condiţiile economice favorabile oferite de piaţa din România şi a încurajat companiile germane să îşi menţină încrederea şi atitudinea pozitivă faţă de România şi să continue să investească în ţara noastră", se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Cei doi oficiali au discutat şi despre marile dosare care vor trebui gestionate de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene din 2019, cât şi despre contextul politic european de la acel moment.

Iohannis a arătat că preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE reprezintă o oportunitate şi că are în vedere o abordare pragmatică, cu obiective fezabile, astfel încât cetăţenii să poată percepe rezultatele tangibile şi valoarea adăugată a proiectului european. Şeful statului a asigurat că se va implica personal în exercitarea cu succes de către ţara noastră a acestui rol important.

Oficialul german a transmis că, prin profilul său puternic pro-european, România are vocaţia şi legitimitatea de a contribui la consolidarea UE, exprimându-şi speranţa că preluarea preşedinţiei României a Consiliului UE în 2019 "va conferi vitalitate proiectului european şi că va reprezenta un veritabil impuls de dezvoltare", conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici