Iohannis: PNL nu renunţă la ideea de vicepremier şi ministru de Interne. Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru posturile de vicepremier şi ministru de Interne, spune că PNL nu va renunţa la această idee şi că luni aşteaptă un răspuns de la PSD, el afirmând, totodată, că PNL este pregătit oricând să intre în opoziţie, chiar dacă nu îşi doreşte.

533 afișări
Imaginea articolului Iohannis: PNL nu renunţă la ideea de vicepremier şi ministru de Interne. Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad

Iohannis: PNL nu renunţă la ideea de vicepremier şi ministru de Interne, luni aşteaptă răspunsul PSD (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"PNL nu are cum să renunţe pentru că aceste poziţii au fost întărite şi la ultima şedinţă a BPN", a spus Iohannis, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă PNL este dispus să renunţe la posturile de vicepremier şi ministru de Interne.

El a precizat că PNL aşteaptă luni un răspuns de la PSD.

Iohannis a mai spus că PNL, fiind unul dintre partidele mari din România şi cel mai important reprezentant al dreptei, "este pregătit oricând să preia guvernarea sau să intre în opoziţie dacă lucrurile vor evolua în această direcţie".

"Asta nu înseamnă că ne dorim să intrăm în opoziţie, Nu ne dorim acest lucru şi am regreta dacă am ajunge în opoziţie, dar prin asta nu s-ar desfiinţa PNL şi nici nu ar intra în dificultate. Ar apărea o situaţie care ar trebui gestionată bine. S-a dovedit că un partid aflat la guvernare se erodează, iar un partid aflat în opoziţie se întăreşte", a declarat Iohannis.

El a mai spus că nu vrea să facă un scenariu privind intrarea PNL în opoziţie, atât timp cât "PNL încearcă, de fapt, să intre la guvernare".

"Suntem într-o criză, nu e o criză mare, nu se compară cu crizele care apar la vecinii noştri. PNL şi PSD nu se înţeleg asupra remanierii guvernamentale, suntem în plin proces de negociere, iar preşedintele PNL are mandat de negociere cu propuneri clare discutate în partid", a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă dacă se impun alegeri anticipate, Iohannis a spus că în România nu este "o criză politică generală, ci o criză de guvernare şi nu este cazul organizării alegerilor anticipate, fiind nevoie doar de rezolvarea crizei".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face apel la cei doi lideri ai USL "să revină la raţiune" şi că îi propune lui Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând că astfel s-ar debloca situaţia.

Iohannis: Pe zi ce trece, şansele de ieşire pozitivă din acest impas al USL scad

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că discuţiile dintre PSD şi PNL sunt "într-un impas" şi i se pare evident că "pe zi ce trece şansele de ieşire pozitivă" din această situaţie scad, fiind un semn că "PSD vrea să continue fără PNL".

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum vede criza din USL şi ultima întâlnire dintre cei doi lideri ai Uniunii, răspunzând că s-a ajuns "într-un impas”.

"Întâlnirea de ieri, din păcate, nu a dus în niciun fel la deblocarea crizei, ba chiar cred că s-a ajuns într-un impas. Nu s-a reuşit intrarea pe un făgaş un pic mai liniştit, ba mai mult, primul-ministru a dorit să ocupe deîndată posturile vacantate de cei doi colegi de-ai noştri", a afirmat Iohannis.

În plus, întrebat dacă actuala criză este una care nu poate fi depăşită, Iohannis a răspuns: "Din păcate, trebuie să spun că evoluţia arată că aşa este, pe zi ce trece şansele de ieşire pozitivă din acest impas scad”.

Prim-vicepreşedintele liberal a spus, răspunzând unei alte întrebări, că prelungirea crizei este un "semn că PSD vrea să continue fără PNL".

"Dacă PSD sau acest nou USD ar fi dorit, se putea să nici nu se intre în blocaj. Noi aşteptăm de două săptămâni să se facă acea remaniere propusă de noi şi se găsesc tot felul de pretexte de ce nu se poate”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că numirea unor miniştri interimari pe posturile rămase libere după a reprezentat o atitudine "nu tocmai potrivită" a premierului Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici