Iohannis: Ponta să demisioneze. Îi solicit şi astăzi să vină să negociem o apariţie publică comună

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este "regretabil" "un Guvern care suprimă intenţionat votul în diasporă", iar premierul trebuie să demisioneze, el susţinând totodată că, dacă ar demisiona, Victor Ponta ar avea "toată libertatea să accepte o dezbatere pe o platformă publică, neutră".

1707 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ponta să demisioneze. Îi solicit şi astăzi să vină să negociem o apariţie publică comună

Iohannis: Ponta să demisioneze. Îi solicit şi astăzi să vină să negociem o apariţie publică comună (Imagine: Ovidiu Dumitru/Mediafax Foto)

"Am urmărit ieri şi astăzi o dramoletă legată de Ministerul de Externe. Ministrul Corlăţean a fost demisionat, iar domnul Meleşcanu a fost nominalizat şi introdus în schemă. Am aflat în această dimineaţă chiar de la noul ministru de Externe că din păcate nu se poate face nimic, lucru care confirmă că este o intenţie a Guvernului de a nu face nimic pentru diasporă. Este un mare scandal şi după părerea mea am avut de a face cu sacrificarea unui pion. Elementul principal din acest scandal este primul ministru Victor Ponta. Domnul Ponta trebuia să demisioneze. Este regretabil că avem un Guvern care suprimă intenţionat votul în diasporă. Îi cer domnului Ponta să demisioneze acum, în ceasul al doisprezecelea, fiindcă nu este capabil să facă faţă acestui post", a spus Iohannis.

El a mai susţinut că, dacă premierul Victor Ponta ar demisiona din funcţie, va avea "toată libertatea" să participe la o dezbatere pentru prezidenţiale.

"Pe de altă parte, ar avea, dacă ar demisiona, toată libertatea să accepte o dezbatere pe o platformă publică, neutră. Bănuiesc că multele sarcini de prim-ministru nu i-au permis până acum să vină să organizăm împreună o dezbatere. Îi solicit şi astăzi, de la acest pupitru, să vină să negociem o apariţie publică comună, pe o platformă neutră, o dezbatere aşteptată de toţi românii", a declarat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici