Ivan: E bine că realitatea e acceptată de PNL, sondajele arată că raportul PSD-PNL în USL e 2:1

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că este bine că PNL doreşte rediscutarea relaţiilor din USL, el precizând, în acest context, că nu se mai poate vorbi despre paritate în USL, pentru că raportul PSD-PNL a devenit acum aproape 2:1.

498 afișări
Imaginea articolului Ivan: E bine că realitatea e acceptată de PNL, sondajele arată că raportul PSD-PNL în USL e 2:1

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Este bine că, până la urmă, realitatea este acceptată de partenerii noştri din PNL. Şi sondajele confirmă, şi ponderea parlamentară şi de la nivel local - toate arată că ponderea în USL s-a schimbat şi nu mai poate fi vorba de paritate în relaţiile dintre cele două partide. Un raport de 2:1 pentru PSD se apropie mai mult de realitate. Asumarea acestui fapt, inclusiv de colegii liberali, este un gest corect şi pe care îl salut", a spus Ivan, citat într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

De altfel, PSD este de acord că toate neînţelegerile din interiorul alianţei trebuie lămurite şi rezolvate, pentru a permite USL să funcţioneze politic la fel de unită precum se întâmplă în cazul guvernării şi a majorităţii parlamentare în cele mai importante momente cheie, se mai arată în comunicat.

"Suntem parteneri în USL şi trebuie să continuăm în această formulă, iar cerinţele şi solicitările pe care le formulăm trebuie să ţină cont de ponderea fiecărei forţe politice din alianţă", susţine Cătălin Ivan.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la începutul primei şedinţe a conducerii liberale din acest an, că el crede "cu tărie" că, în ciuda tuturor lucrurilor văzute şi trăite pe sfârşit de an, există obligaţia de a se încerca revigorarea şi menţinerea USL, care să-şi ducă la capăt mandatul.

Antonescu a anunţat, joi, că a fost mandatat, alături de alţi colegi, să discute cu partenerii din USL pe tema "mecanismelor şi procedurilor" de funcţionare ale alianţei, menţionând că nu este vorba de o renegociere, dar este posibilă completarea protocolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici