Ivan: Nu mi-am jignit colegele şi nu am de ce să fiu sancţionat. Dragnea m-a jignit pe mine

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că nu a adus niciun fel de jignire colegelor sale Gabriela Firea şi Viorica Dăncilă şi că, în consecinţă, nu are de ce să fie sancţionat la CExN, menţionând că, în schimb, el a fost cel jignit de către Liviu Dragnea.

792 afișări
Imaginea articolului Ivan: Nu mi-am jignit colegele şi nu am de ce să fiu sancţionat. Dragnea m-a jignit pe mine

Cătălin Ivan (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Ivan a spus că este "uimit" de solicitarea organizaţiei de PSD privind sancţionarea sa de către CExN pentru "atacuri" pe care le-ar fi făcut, prin declaraţii publice, la adresa celor două colege din partid.

"Sunt uimit, pentru că nu ştiu unde sunt jignirile. Eu am proprietatea termenilor şi cei şapte ani de acasă mă obligă să nu jignesc niciun coleg de partid. Niciodată nu voi jigni şi nu am jignit pe cineva din partid, cu atât mai mult o colegă, sau colege cu care am lucrat", a spus Ivan.

El a precizat că a transmis conducerii PSD încă din vară faptul că nu mai doreşte să deţină funcţia de lider al delegaţiei social-democraţilor în PE."Ne-am îneşels atunci de faţă cu conducerea PSD să negociez toate funcţiile PSD din PE. Am primit din partea lui Victor Ponta un mandat cu funcţiile care trebuie obţinute, funcţii-cheie pentru PSD ca să ne creştem influenţa. Le-am obţinut pe toate şi, în plus, şi funcţia de vice la Comisia de Agricultură pentru Viorica Dăncilă", a spus Ivan.

Ivan a arătat că, în schimb, a fost jignit de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care l-a catalogat drept un "puşti obraznic". "«Puşti obraznic» e o jignire. Vreau să-l întreb pe Liviu Dragnea dacă am fost puşti şi în 2012 când am luat apărarea celor 7,4 milioane de români care au votat la referendum în plenul Parlamentului European în faţa doamnei Viviane Reading? Sau acum, când am negociat toate funcţiile importante şi PSD are o influenţă în PE şi datorită priceperii şi muncii mele şi a relaţiilor personale pe care le am în PE? Nu prea se potriveşte <puştan> cu aceste lucruri concrete şi ştiute de tot partidul pe care le-am făcut pentru partid şi implicit pentru domnul Dragnea, care face parte din conducere şi care atunci mă felicita?", a spus Ivan.

Europarlamentarul a spus că Dragnea consideră că este "obraznic" pentru că nu e de acord cu propunerile sale. "Poate obrăznicia vine din faptul că nu sutn de acord cu propunerile sale. Dar într-un partid democartic ai voie să ai şi alte opţiuni, există mai multe viziuni, mai multe curente, mai multe păreri. E o dezbatere, nu putem să fim toţi de acord, şi aici suntemmai mulţi în categoria obraznicilor", a adăugat Ivan.

Europarlamentarul PSD a spus că va merge duminică la CExN al PSD, unde va vota pentru menţinerea PSD la guvernare şi pentru susţinerea lui Victor Ponta.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie exclus din PSD, aşa cum au fost excluşi Geoană, Vanghelie şi Şova, Ivan a răspuns negativ. "Nu există absolut niciun argument ca măcar să fiu mustrat, nu exclus. Ar fi o discuţie copilărească şi dacă aa discuta despre aceasta. Dacă discutăm de jignirile pe care eu le-aş fi aduc colegelor mele, şi carenu există, putem discuta la pachet de jignirile domnului Dragnea, care sunt evidente. <Puşti obraznic> e o jignire. Ce sancţiune voi primi eu pentru ceea ce nu am făcut va trebui să primească şi domnul Dragnea pentru ceea ce a făcut", a conchis Ivan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici