Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador al R. Moldova la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, cu ocazia prezentării de către acesta a scrisorii de acreditare, informează Administraţia Prezidenţială.

449 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador al R. Moldova la Bucureşti

Klaus Iohannis l-a primit pe noul ambasador al R. Moldova la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, şeful statului i-a mai primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe Tran Thanh Cong, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, pe Mile Vasić, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei, pe Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas, ambasadorul Republicii Federative a Braziliei, şi José João Manuel, ambasadorul Republicii Angola, pentru înmânarea scrisorilor de acreditare.

Şi ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu l-a primit recent pe ambasadorul agreat al Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, căruia i-a urat succes, asigurându-l de întregul sprijin al părţii române.

La rândul său, ambasadorul desemnat al Republicii Moldova a apreciat evoluţia deosebit de pozitivă a relaţiilor bilaterale şi a precizat că va face toate eforturile pentru a susţine consolidarea acestei tendinţe.

Candidatura lui Mihai Gribincea a fost propusă de Ministerul Afacerilor Externe şi Integării Europene al Republicii Moldova şi a fost aprobată în septembrie în Parlamentul de la Chişinău, conform ziarulnational.md.

Până la desemnarea sa ca ambasador al R. Moldova în România, el a fost şeful misiunii moldovene în Belgia, Olanda şi Luxemburg. Anterior, diplomatul a fost consilier superior al Înaltului Comisar OSCE pentru minorităţi naţionale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010), consilier pentru probleme politice la misiunea ONU din Timorul de Est (1999-2001), membru al misiunilor OSCE în Croaţia şi Georgia, consilier în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă (1993-1994).

Mihai Gribincea a absolvit în 1986 Facultatea de Istorie a Universitatii de Stat din Moldova, în 1992 Facultatea de Relaţii Internaţionale la SNSPA, în Bucureşti, şi în 1995 a devenit doctor în istorie la Universitatea din Bucureşti, coordonatorul tezei sale fiind Dinu C. Giurescu.

Mihai Gribincea l-a înlocuit la şefia misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Bucureşti pe Iurie Reniţă, aflat la final de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici