Klaus Iohannis nu crede că există un temei real pentru depunerea unei moţiuni de cenzură într-o perioadă atât de critică precum epidemia COVID-19

  • În cea mai dificilă perioadă pentru România, PSD vrea să arunce ţara în haos pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ, spune preşedintele Klaus Iohannis în ziua în care în Parlamernt se votează moţiunea de cenzură
  • El apreciază că depunerea unei moţiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă „un nou demers toxic”, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19
  • Iohannis mai afirmă că moţiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are niciun temei real
643 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis nu crede că există un temei real pentru depunerea unei moţiuni de cenzură într-o perioadă atât de critică precum epidemia COVID-19

Iohannis: În cea mai dificilă perioadă pentru România, PSD vrea să arunce ţara în haos

„În cea mai dificilă perioadă pentru România din ultimii 30 de ani, PSD nu se luptă nu pentru binele şi sănătatea cetăţenilor, ci pentru a pune mâna pe putere cu orice preţ. Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor îşi urmăreşte unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorinţa de putere şi nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce”, afirmă Klaus Iohannis.

El apreciază că depunerea unei moţiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă „un nou demers toxic”, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19.

„De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetăţenii şi autorităţile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acţiuni de permanentă sabotare a acestui efort naţional. Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani şi a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în faţa unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reuşit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susţine cât mai multe categorii economice şi sociale să treacă mai uşor prin această perioadă critică? Sau faptul că şi-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”, adaugă şeful statului.

Iohannis mai afirmă că moţiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are niciun temei real.

„Depunerea ei într-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este complet neavenită. Fac un apel către toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniţi complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar naţional de a proteja sănătatea publică. Îmi exprim speranţa că parlamentarii României înţeleg gravitatea momentului pe care ţara noastră îl traversează şi nu se vor alătura demersului PSD”, se mai arată în mesajul preşedintelui.

În opinia şefului statului, moţiunea de cenzură este un instrument democratic, dar „a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului şi populismului duse la extrem”.

„PSD nu a avut şi nu are soluţii pentru români, PSD vrea să arunce ţara în haos doar pentru a mai câştiga câteva voturi potenţiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, conchide Klaus Iohannis.

În răspuns, Călin Popescu Tăriceanu scrie pe pagina sa de Facebook: „În cea mai dificilă perioadă a ţării, Klaus Iohannis alege să ţină la putere un guvern incompetent şi absolut incapabil să gestioneze criza de sănătate şi, mai ales, criza economică. Klaus Iohannis este complice la cumpărarea de parlamentari cu scopul de a rămâne la putere. Oare Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-şi consolida scaunul de la Cotroceni?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici