Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, prezenţi la slujba de la Patriarhie pentru eroii Revoluţiei din decembrie 1989 / Premierul: Numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, vor să ascundă adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat, duminică, la slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei Române, de la Catedrala Patriarhală.

251 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, prezenţi la slujba de la Patriarhie pentru eroii Revoluţiei din decembrie 1989 / Premierul: Numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, vor să ascundă adevărul

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, prezenţi la slujba de la Patriarhie pentru eroii Revoluţiei din decembrie 1989 / Premierul: Numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, vor să ascundă adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au fost întâmpinaţi de Patriarhul BOR, Daniel.

Cei doi au fost însoţiţi de mai mulţi consilieri prezidenţiali şi miniştri.

Iohannis şi Orban urmează să participe şi la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989, care se desfăşoară la Ateneul Român.

Orban: Numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, vor să ascundă adevărul

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989 că ”numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, numai vinovaţii să ascundă adevărul”.

”Aceste figuri, aceste gesturi, amintirea acelor fluvii umane care au asaltat instituţiile corupte ale statului totalitar ne vorbesc fără tăgadă de adevăratul spirit din decembrie 1989. Acest spirit este unul revoluţionar, oricâte umbre ar încerca să arunce asupra sa manipulatorii şi profitorii politici care s-au grăbit să deturneze elanul revoluţionar, să-l discrediteze şi să folosească în scopuri proprii. Cei care au trăit Revoluţia română ştiu ce au trăit, ce au gândit, de ce au ieşit pe străzi, de ce şi-au riscat viaţa zi şi noapte în faţa gloanţelor. Pe ei trebuie să îi punem în panteonul naţional. Vocilor care cer să întoarcem spatele adevărului Revoluţiei le răspund răspicat: Numai vinovaţii vor uitarea unor asemenea crime, numai vinovaţii să ascundă adevărul. România vrea să rămână de partea adevărului şi a dreptăţii, vrea onoreze eroii Revoluţiei şi dorim să le face dreptate eroilor”, a declarat Ludovic Orban la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989.

El a mai spus că memoria Revoluţiei a rămas vie pentru Europa.

”Privim imaginile expuse în expoziţie, rememorăm acele zile teribile pline de tragism şi ne dăm seama că Revoluţia face parte din noi înşine. Aşa cum s-au întipărit pentru totdeauna în destinul ţării căreia i-au deschis drumul către libertate, memoria faptelor, oamenilor simpli care s-au ridicat la luptă contra comunismului. În aceste zile am văzut că zilele de la Revoluţie memoria ei a rămas vie pentru Europa. Găsesc în fotografiile expuse aici chipuri şi gesturi ale unor oameni sinceri, curajos, altruişti, cumva toţi incredibil de tineri, chipuri ale celor care au fost gata să se ridice în faţa armelor”, a mai spus Orban.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohanni,
orban,
slujbă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici