Lăzăroiu: USL va scădea în sondaje şi se va rupe, iar în 2013 vom avea o coaliţie PDL-PSD

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că USL va înregistra o scădere continuă în sondaje şi se va rupe înainte de alegeri, el adăugând că în 2013 la putere va fi o coaliţie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR.

2112 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: USL va scădea în sondaje şi se va rupe, iar în 2013 vom avea o coaliţie PDL-PSD

Lăzăroiu: USL va scădea în sondaje şi se va rupe, iar în 2013 vom avea o coaliţie PDL-PSD (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Eu am spus de când s-a înfiinţat USL că va fi foarte greu şi dacă nu chiar imposibil, pentru că nu există un precedent ca un partid sau alianţă să ia 50%. Acum, întrebarea este cât de încet sau cât de repede o să mai scadă. Dacă o să ajungă în iunie la mult sub 50%, în mod normal ar trebui să se rupă alianţa, pentru că practic îşi ratează obiectivul pentru care s-a înfiinţat. Eu cred că asta se va întâmpla în final, va fi o scădere continuă în sondaje şi cele două componente vor găsi un pretext sau una dintre ele va găsi un pretext să se retragă. De aia am spus adeseori şi susţin în continuare că nu vom avea USL pe buletinul de vot", declară fostul consilier prezidenţial la RFI.

Întrebat dacă PDL ar trebui să-şi îndrepte din nou atenţia către liberali, Lăzăroiu a spus, potrivit RFI, că vede mai degrabă o coaliţie cu PSD decât una cu PNL.

"Teoretic, sigur că ar putea să întindă o mână (liberalilor-n.r.). Problema e că în 2013 nu cred că o coaliţie cu liberalii va fi o coaliţie care să ducă la o majoritate calificată. Eu cred că 2012 va fi ratat din punct de vedere al revizuirii Constituţiei. Mai rămâne 2013, dar depinde ce coaliţie o să ai la guvernare, că dacă ai iar o coaliţie fragilă de 50%, nici 2013 nu va fi anul revizuirii Constituţiei. Deci eu cred că inevitabil 2013 va aduce două partide mai mari la guvernare, o coaliţie largă de genul PSD-PDL şi probabil alt partid mai mic, probabil UNPR, dacă va intra în Parlament, dar în orice caz, trebuie o coaliţie stabilă şi cu cât mai puţini actori, pentru că altfel iarăşi va fi blocaj anul viitor pe revizuirea Constituţiei", a spus Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici