LIBERATION: Bilanţul real al morţilor din China, de până la 30 de ori mai mare decât cel declarat. Care ar fi numărul

  • 3.331 de decese a declarat oficial China din cauza COVID-19
  • Liberation aduce în discuţie estimări independente, care spun că numărul morţilor ar putea fi între 50.000 şi 97.000
  • Circa 900 de cazuri de cenzură şi intimidare au fost reclamate de Chinese Human Rights Defenders, notează RFI
22578 afișări
Imaginea articolului LIBERATION: Bilanţul real al morţilor din China, de până la 30 de ori mai mare decât cel declarat. Care ar fi numărul

LIBERATION: Bilanţul real al morţilor din China, de până la 30 de ori mai mare decât cel declarat. Care ar fi numărul

Între 50.000 şi 97.000 de oameni ar fi încetat din viaţă din cauza COVID-19 în China, spun estimările independente citate de cotidianul francez Liberation. Jurnaliştii din Hexagon vorbesc despre faptul că autorităţile chineze, reprezentante ale unui regim autoritar, ar fi ascuns realitatea.
 
RFI notează că Organizaţia Chinese Human Rights Defenders s-a documentat în privinţa a 900 de cazuri de arestări, intimidări şi acte de cenzură destinate să ascundă amploarea epidemiei, în timp ce Liberacion afirmă că "preşedintele Xi Jinping a reuşit chiar să convingă Organizaţia Mondială a Sănătăţii să amâne cu câteva săptămâni declararea epidemiei".
 
Liberation notează că în timpul unor festivităţi care au avut loc la Wuhan pe 18 ianuarie, morga din oraş primea deja primele victime, dar şi că "China vrea să joace un rol de salvator al planetei".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici