Liberalii propun creşterea salariilor primarilor şi funcţionarilor publici cu 22%. Rezoluţie adoptată de PNL la Liga Aleşilor Locali

Liberalii, reuniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali, au adoptat o rezoluţie privind salarizarea primarilor, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.

1999 afișări
Imaginea articolului Liberalii propun creşterea salariilor primarilor şi funcţionarilor publici cu 22%. Rezoluţie adoptată de PNL la Liga Aleşilor Locali

Liberalii propun creşterea salariilor primarilor şi a funcţionarilor publici. Rezoluţie adoptată de PNL la Liga Aleşilor Locali

Potrivit rezoluţiei, PNL îşi asumă să preia în programul de guvernare al partidului adoptatea unui Cod al incompatibilităţilor şi salarizarea aleşilor locali. Liberalii nu au precizat însă procentele pe care le propun în ceea ce priveşte creşterea salariilor pentru primari.

“Partidul Naţional Liberal crede în valorile transparenţei şi onestităţii morale şi profesionale şi susţine adoptarea unui Cod de Integritate pentru Funcţiile Publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice – elective sau numite, locale sau naţionale care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice”, potrivit Rezoluţiei Partidului Naţional Liberal Partidul “Administraţiei Locale – Partidul primarilor”.

Documentul prevede o creştere medie de 22% începând cu anul 2017 a salariilor funcţionarilor publici şi descentralizarea, cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritorială. De asemenea, liberalii vor simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

"Principiul care trebuie să rămână în România este următorul, în primul rând voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Am apreciat şi apreciz că, în faţa legii, toţi trebuie să fim egali. Aceasta înseamnă să ai un salariu decent pentru a avea o pensie decentă. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii privilegiate. Din această perspectivă şi pentru administraţia publică locală este de preferat şi de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente şi să nu existe discrepanţe atât de mari între salarizarea din administraţia centrală care este de două, de trei ori mai mare decât salarizarea din administraţia locală. Despre aceste principii vorbim nu neapărat despre cuantum”, a declarat primarul municipiului Cluj, Emil Boc, prezent la Liga Aleşilor Locali PNL, la Braşov.

Încă de la dezbaterea legii care introduce pensii speciale pentru aleşii locali, liberalii au susţinut că nu sunt de acord cu aceste pensii, dar vor majorarea salariilor pentru primari, deoarece indemnizaţiile sunt mici, raportat la responsabilitatea pe care o au edilii.

Legea pensiilor pentru aleşii locali a fost declarată, de două ori, neconstituţională de judecătorii CCR, la sesizarea guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici