Lider PSD: Dacă erau preocupaţi de Educaţie, alocau acestui domeniu 10% din planul de redresare

  • Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susţine că, dacă preşedintele şi guvernanţii erau preocupaţi de Educaţie, alocau 10% din planul de redresare şi rezilienţă pentru acest domeniu.
70 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Dacă erau preocupaţi de Educaţie, alocau acestui domeniu 10% din planul de redresare

Lider PSD: Dacă erau preocupaţi de Educaţie, alocau acestui domeniu 10% din planul de redresare

„Dacă erau atât de preocupaţi de educaţie, precum au spus în seara asta (joi seara-n.r.) în conferinţa de presă, susţineau propunerea pe care am lansat-o, aprobată de Parlamentul European, şi susţinută de toţi experţii în domeniu, pentru ca 10% din planurile de redresare şi rezilienţă să meargă pentru educaţie”, a scris Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD, pe Facebook, după conferinţa de presă în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat rezultatele întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Dacă voiau să sprijine educaţia, de ce au acceptat ca executivul să aloce doar 3,18% pentru educaţie în planul făcut de Guvernul PNL şi prezentat cu preşedintele de faţă? De ce au acceptat ca bugetul pentru educaţie pe anul 2020, făcut de Guvernul PNL, să fie la cel mai mic nivel?”, mai întreabă europarlamentarul.

Acesta susţine că i s-a permis ministerului să facă o strategie nesustenabilă pentru digitalizarea educaţiei, fără calendar şi alocări bugetare.

„Dacă era importantă soarta copiilor care nu aveau acces la educaţie online, de ce nu au făcut nimic, nu au accesat toate fondurile europene dedicate şi nu au îmbrăţişat propunerile făcute la momentul respectiv? (...) Dacă vrem să ţinem şcolile deschise, cum s-a întâmplat în tot restul Europei, de ce am aşteptat un an şi nu s-a pregătit din timp redeschiderea şcolilor? Au publicat ordinul cu câteva zile înainte. Noi am oferit soluţii şi am atras atenţia asupra riscurilor”, a mai scris Negrescu pe reţeaua de socializare.

Acesta a precizat că în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European va susţine toate proiectele care sprijină educaţia, dar nu va accepta ca educaţia să fie folosită ca un instrument politic sau de PR.

„Cred în dialog, cred că educaţia trebuie să iasă din zona politică, dar nu pot accepta să fim minţiţi în permanenţă. Luni, la dezbaterea publică pe educaţie privind planul de redresare, se explica de ce educaţia o să primească mai puţine resurse. Mai mult, în consultarea interinstituţională cu Ministerul Educaţiei, reprezentanţii instituţiei recunoşteau că nu au fost niciodată consultaţi. Este timpul să terminăm cu minciuna. Faptele vorbesc”, a mai spus europarlamentarul.

„Putem să aducem şcolile în secolul 21”, a spus joi preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că au fost identificate domeniile unde se poate face diferenţa cu bani europeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici