Lideri PSD din Iaşi îi cer lui Nichita să renunţe la autosuspendarea de la şefia filialei judeţene

Lideri ai unor organizaţii PSD din Iaşi îi cer lui Gheorghe Nichita, pus sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că folosea poliţişti locali pentru a-şi urmări fosta iubită, să renunţe la autosuspendarea de la şefia PSD Iaşi pentru ca activitatea filialei judeţene "să reintre în normal".

345 afișări
Imaginea articolului Lideri PSD din Iaşi îi cer lui Nichita să renunţe la autosuspendarea de la şefia filialei judeţene

Lideri PSD din Iaşi îi cer lui Nichita să renunţe la autosuspendarea de la şefia filialei judeţene (Imagine: Mihai Dascalesc/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita s-a întâlnit, vineri, cu şefii de organizaţii PSD din zona Paşcani şi, potrivit vicepreşedintelui PSD Iaşi Cristian Stanciu, mai mulţi participanţi la întrunire i-au cerut primarului suspendat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, să revină în fruntea filialei judeţene, după decizia sa de autosuspendare, de la începutul lunii mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Astăzi (vineri - n.r.) a avut loc o întâlnire informală în comuna Tătăruşi, la care s-au discutat aspecte ce ţin de situaţia politică atât la nivel central, cât şi la nivelul organizaţiei judeţene. La întâlnire, au participat zeci de primari, preşedintele interimar al organizaţiei Iaşi, lideri ai organizaţiilor de femei, tineret, parlamentari, precum şi domnul Gheorghe Nichita. Mai mulţi participanţi i-au cerut domnului Nichita să renunţe la autosuspendare pentru ca activitatea organizaţiei judeţene să reintre în normalitate", a declarat vicepreşedintele PSD Iaşi, Cristian Stanciu.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat că se autosuspendă din toate funcţiile politice deţinute, până la clarificarea situaţiei sale juridice, el precizând că a luat decizia în urma unei discuţii cu Victor Ponta.

Surse din PSD Iaşi susţin că, după alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD, Nichita le-ar fi spus unor colegi de filială că ar vrea să revină la conducerea organizaţiei ieşene a social-democraţilor.

În prezent, organizaţia este condusă de Victorel Lupu, un apropiat al lui Nichita.

Aceleaşi surse au mai precizat că Gheorghe Nichita nu exclude nici varianta candidaturii sale la alegerile locale de anul viitor, dar că nu este decis dacă va candida la funcţia de primar sau pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean.

Primarul suspendat al Iaşiului este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Adina Samson spunea că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei. Ea preciza că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al PSD Iaşi. Nichita a precizat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici