Liviu Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei: Coaliţia susţine Guvernul / Tăriceanu: Refuz discuţia cu PNL. Ce să discut cu Opoziţia, să trădez?

Liderii coaliţiei se vor reuni în şedinţă, luni, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în unanimitate, să sprijine în continuare Guvernul Ponta.

865 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei: Coaliţia susţine Guvernul / Tăriceanu: Refuz discuţia cu PNL. Ce să discut cu Opoziţia, să trădez?

Liderii coaliţiei se reunesc în şedinţă la ora 14.00. Întâlnirea, convocată de Tăriceanu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

UPDATE 15:23 - Liviu Dragnea: Coaliţia susţine Guvernul

Coaliţia de guvernare susţine în continuare Cabinetul Ponta şi se pronunţă  împotriva moţiunii de cenzură a PNL, a precizat luni, la finalul şedinţei coaliţiei, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Credem că parlamentarii noştri nu vor vota moţiunea de cenzură", a spus Dragnea.

Întrebat dacă le va cere parlamentarilor PSD să stea în bănci la votul asupra moţiunii de cenzură, Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns tranşant, precizând că intră în atribuţiile liderilor de grup să decidă care va fi abordarea social-democraţilor.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni, la plecarea de la şedinţa coaliţiei care a avut loc la Parlament, că formaţiunea pe care o conduce susţine în continuare guvernul şi nu va vota moţiunea de cenzură a PNL.

UPDATE 14:45 - Tăriceanu, privind moţiunea de cenzură: Refuz discuţia cu PNL. Ce să discut cu Opoziţia, să trădez?

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că va refuza să aibă o discuţie cu PNL privind susţinerea moţiunii de cenzură, afirmând că, în calitate de copreşedinte ALDE, consideră că o astfel de discuţie ar fi „total neavenită”.

"Dacă doamna Gorghiu sau domnul  Blaga mă vor invita la discuţie pe acest subiect, am să refuz o astfel de discuţie din start, nu am ce să fac la o astfel de discuţie. Eu în calitate de copreşedinte ALDE, consider că am o obligaţie de solidaritate cu partenerii de coaliţie şi o astfel de discuţie mi se pare total neavenită. Cum să discut cu Opoziţia, ce să trădez?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai afirmat că PNL, care "este, de fapt, PDL coafat,  încearcă răsturnarea Guvernului, nu prin mijloace democratice, ci folosind alte arme şi sprijinindu-se pe acţiunea care există în acest moment în justiţie".

"Cred că aici este  vorba despre interesul politic al PNL, care este de fapt, PDL coafat, de a ajunge cu orice preţ să pună mâna pe putere. Nu au alt discurs şi caută orice prilej să încerce răsturnarea Guvernului şi să pună mâna pe putere. Răsturnarea Guvernului, nu prin mijloace democratice, ci folosind alte arme şi sprijinindu-se pe acţiunea care există în acest moment în justiţie", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai apreciat că deşi moţiunea de cenzură este arma pe care orice opoziţie o foloseşte pentru răsturnarea Guvernului, în opinia sa, PNL "conteză pe acest sprijin neaşteptat pe care îl primesc datorită  trimiterii în judecată a domnului Ponta".

Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că şedinţa a fost convocată la solicitarea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Discuţiile vor avea loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier, acesta precizând că va rămâne la Palatul Victoria atâta vreme cât va avea sprijinul coaliţiei de guvernare.

"Mergem mai departe", a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. El a mai spus că "este important să avem stabilitate".

Ponta a precizat că opinia majoritară a celor din partid a fost că trebuie continuată guvernarea, pentru că "este o guvernare bună", pe care nici măcar Opoziţia nu o contestă din punctul de vedere al rezultatelor economice.

Luni, PNL ar urma să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici