Liderul PNL Mircea Hava, convins că Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de liberali

Vicepreşedintele PNL Mircea Hava se declară convins de faptul că Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de PNL, întrucât "e un om deosebit", care "a lăsat o leafă şi o poziţie fantastică" pentru a fi, în România, "responsabil pentru că plouă şi pentru că ninge".

620 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL Mircea Hava, convins că Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de liberali

Liderul PNL Mircea Hava, convins că Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de liberali (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, duminică, de corespondentul MEDIAFAX, dacă Dacian Cioloş va accepta să continue guvernarea susţinut de PNL, în condiţiile în care partidul va avea majoritate, Hava a răspuns ferm: ”Da, sunt sigur”.

”Pe viitor vor veni multe lucruri şi, vă spun cinstit, este legat de premierul Cioloş pe care noi, PNL, dorim să-l susţinem pentru că programul dânsului este similar cu programul nostru şi dorim să-l susţinem în continuare ca premier”, a spus liderul liberal.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, Dacian Cioloş nu a venit în România ca "un aventurier".

"Cioloş a lăsat o leafă şi o poziţie fantastică, la care toţi visăm, ca să vină aici să fie ciuca bătăilor, să fie responsabil pentru că plouă, ninge şi ce mai vreţi dumneavoastră, dar a vrut să facă lucrul acesta şi asta demonstrează că domnul Cioloş e un om deosebit. El are un program care e similar cu al nostru, nu poţi să ai un program de dreapta decât dacă eşti de dreapta. Eu sunt sigur, acum, că domnul Cioloş va dori să continuăm împreună acest lucru”, a spus Hava.

În altă ordine de idei, Mircea Hava a spus că a fost propus de către Vasile Blaga şi alţi colegi să preia funcţia de copreşedinte al PNL, însă a refuzat.

”Era o propunere ca eu să merg copreşedinte (…) A fost această discuţie, am spus că nu, pentru că avem nevoie de un singur preşedinte. Fuziunea trebuie terminată, eu cred că am terminat-o, toţi avem încredere în Alina (Gorghiu - n.r.). Alina nu rămâne acolo un fel de dictator cum ar crede cineva. E un om echilibrat, care respectă ceea ce am hotărât”, a afirmat Hava.

Întrebat dacă Alina Gorghiu este potrivită să conducă partidul, Hava a răspuns afirmativ, însă a spus că va fi ”extraordinar de greu” pentru ea, cu toate că nu va conduce singură.

”Să nu credeţi că partidul este un autobuz în care ne îndesăm toţi şi pe care cineva îl conduce. Din fericire, pentru că aşa am hotărât, conducerea se face cu oamenii care sunt lângă dânsa. Doamna Gorghiu e reprezentantul nostru, mă bucur foarte mult că toţi colegii au înţeles lucrul acesta şi că am ajuns aici”, a mai spus Hava.

Mircea Hava face parte din comitetul de organizare şi unire al PNL, fiind unul dintre foştii lideri ai PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici