Liviu Avram: CCR nu a vrut să judece şi a găsit un pretext. Eram candidat când am făcut sesizarea

Jurnalistul Liviu Avram a declarat, miercuri, că la data sesizării CCR avea calitatea de candidat la alegerile locale, afirmând că judecătorii nu a vrut să judece pe fond sesizarea sa privind alegerile într-un singur tur şi au găsit un pretext.

640 afișări
Imaginea articolului Liviu Avram: CCR nu a vrut să judece şi a găsit un pretext. Eram candidat când am făcut sesizarea

Liviu Avram: CCR nu a vrut să judece şi a găsit un pretext. Eram candidat când am făcut sesizarea

Liviu Avram a criticat afirmaţia preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, potrivit căruia solicitarea lui Liviu Avram a fost declarată inadmisibilă pentru că el nu are calitatea de candidat, afirmând că la momentul sesizării CCR avea această calitate.

“Augustin Zegrean: Solicitarea lui Liviu Avram a fost declarată inadmisibilă pentru că el nu are calitatea de candidat”. Asta era problema? La momentul sesizării CCR eram candidat, părerea mea e că sesizarea era validă şi trebuiau s-o judece pe fond. Curtea de Apel mi-a reţinut calitatea de candidat, deşi Guvernul o contestase, şi a admis sesizarea CCR. Dar e doar părerea mea de nespecialist”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Jurnalistul a afirmat că CCR nu a vrut să judece sesizarea sa privind alegerile într-un singur tur şi au găsit un pretext.

“Mai degrabă înclin să cred că n-au vrut să judece şi au găsit un pretext ca să n-o facă. Prin urmare, rămâne să intre în joc candidaţii ăia adevăraţi, pe care îi cere Curtea Constituţională, dacă asta era problema. Să vedem ce iese”, a conchis jurnalistul.

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins, miercuri, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel încât acestea se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin.

Judecătorii CCR au respins ca inadmisibilă a doua contestaţie a jurnalistului Liviu Avram, care viza hotărârea de guvern privind calendarul desfăşurării alegerilor locale. Potrivit unor surse din CCR, excepţia privind neconstituţionalitatea actului normativ a fost respinsă pe motiv că jurnalistul nu avea calitatea de candidat la scrutinul din 5 iunie.

Săptămâna trecută, CCR a respins o altă excepţie înaintată de jurnalistul Liviu Avram, care viza chiar legea alegerilor locale şi articolul privind desfăşurarea acestora într-un singur tur de scrutin.
Judecătorii CCR nu s-au pronunţat pe fondul legii.

Liviu Avram şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, însă aceasta a fost respinsă, pentru că nu întrunea condiţiile legii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici