Liviu Dragnea: Nu cred că există membru din conducerea PSD care să nu aibă dosar făcut. Execuţia mea e în beneficiul lui Iohannis/ Tudose nu trebuia să vină la DNA

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, că nu crede că există membru din conducerea PSD care să nu aibă dosar făcut, el apreciind că acest lucru este „îngrozitor”.

6309 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Nu cred că există membru din conducerea PSD care să nu aibă dosar făcut. Execuţia mea e în beneficiul lui Iohannis/ Tudose nu trebuia să vină la DNA

Liviu Dragnea: Nu cred că există membru din conducerea PSD care să nu aibă dosar făcut; e îngrozitor

„Eu nu cred că există vreun membru din conducerea PSD care să nu aibă un dosar făcut. Nu mai cred asta. Nu cred că există”, a spus Dragnea la România Tv.

La remarca moderatorului că acest lucru este năucitor, Dragnea a comentat: „Este îngrozitor, nu năucitor”.

„Sper să nu fie aşa... lideri locali...aţi văzut cazul Maricel Popa? Eu aşa ceva...iertaţi-mă, la mine am înţeles, trebuie să fiu executat, să se înmoaie partidul şi să fiu acolo pus în colţ...”, a continuat Dragnea.

Întrebat de moderator în beneficiul cui are loc această „execuţie” a sa, Dragnea a răspuns: „În beneficiul lui Iohannis şi al sistemului, e foarte simplu”.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, că premierul Mihai Tudose nu trebuia să vină de dimineaţă la sediul DNA, unde alţi social-democraţi au fost prezenţi pentru a-l susţine, el menţionând că Tudose este, „totuşi”, şeful Guvernului şi că sunt presiuni mari pe Guvern.

Întrebat, la România Tv, dacă premierul Mihai Tudose l-a sunat în cursul zilei, după ce i s-au adus acuzaţiile de către DNA, aşa cum a făcut-o preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a negat.

„Nu, azi nu am vorbit. Am tot vorbit zilele trecute. M-a mai întrebat cineva dacă premierul nu trebuia să vină acolo (la DNA, n.r.). Categoric nu. E şeful Guvernului totuşi”, a spus Dragnea.

Întrebat de moderator dacă Tudose a fost deranjat de faptul că unii membri ai Guvernului, cum ar fi vicepremierul Paul Stănescu, au fost la DNA pentru a-l susţine, Dragnea a răspuns: „Nu am de unde să ştiu asta”.

„Noi avem suficienţi adversari de care am tot vorbit până acum, vorbim de ceva timp, nu vreau să inventăm nişte adversari artificiali în interior pentru că nu e aşa ceva. Ieri (duminică, n.r.) am stat împreună la Congresul TSD, ştia că mă duc la DNA, chiar a venit până aproape de locul unde locuiesc, m-a dus cu maşina, am coborât din maşină, am mai stat încă 20 de minute, am fumat câteva ţigări împreună, am tot discutat”, a adăugat Dragnea.

Chestionat de moderator asupra faptului că Tudose le-a „gonit” pe Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh din Guvern după ce au fost acuzate de DNA şi întrebat dacă premierul nu aplică aceleaşi criterii şi în cazul său, fiind preşedinte al Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: „Noi am lămurit lucrurile astea atunci”.

„Totuşi, sunt presiuni mari pe Guvern. Până la urmă, Guvernul e susţinut de noi, trebuie să urmărească ca ceea ce ne-au aprobat oamenii prin vot să se îndeplinească şi e bine să fie cât mai mult securizat. Am preferat să devin eu paratrăsnet, să mă demonizeze pe mine oricum, Guvernul să poată să-şi facă treaba”, a spus Dragnea.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns, luni dimineaţa, la sediul DNA, unde a fost aplaudat de colegii săi sociali-democraţi care l-au aşteptat în faţa sediului şi de simpatizanţi. În faţa sediului s-au aflat mai mulţi parlamentari PSD, precum vicepremierul Paul Stănescu, Marian Neacşu, secretarul general al PSD, Claudiu Manda sau deputatul Andreea Cosma. Aceştia au spus că au venit să îl susţină pe Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici