Liviu Negoiţă: Nu exclud intrarea în competiţia internă a PDL pentru Preşedinţie

Prim-vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu exclude intrarea sa în competiţia internă a partidului pentru desemnarea candidatului pentru Preşedinţia ţării.

205 afișări
Imaginea articolului Liviu Negoiţă: Nu exclud intrarea în competiţia internă a PDL pentru Preşedinţie

Liviu Negoiţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu exclud intrarea mea în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie. Orice lider al partidului nu se poate să nu ia în calcul o astfel de competiţie internă", a spus Liviu Negoiţă.

Liviu Negoiţă a mai spus că "îl onorează gândurile şi aprecierea" colegului său de partid Theodor Stolojan, care îl recomanda pe Negoiţă pentru competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie.

"Vom face o analiză şi vom vedea cine sunt cei potriviţi", a adăugat Liviu Negoiţă.

Europarlamentarul Theodor Stolojan declară că nu vrea să participe la alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, el apreciind că Liviu Negoiţă şi Emil Boc ar trebui să participe la cursa internă.

Întrebat dacă ar fi interesat să intre în cursa internă pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a răspuns: "Nu, eu voi dori să-mi continui mandatul la Parlamentul European, dar aceasta, sigur, depinde de hotărârea partidului. Eu cred că în Partidul Democrat Liberal putem găsi deja persoane mai tinere, mă refer... vârsta care au dovedit ceva... undeva 40-50 de ani, care să poată să participe la această competiţie. Eu anul acesta împlinesc totuşi 70 de ani şi cred că e rândul acestei generaţii, undeva între 40 şi 60 de ani, care să aspire la o asemenea funcţie".

"Eu cred că partidul va avea înţelepciunea să declanşeze această competiţie internă şi să vedem întâi rezultatele competiţiei", a adăugat europarlamentarul democrat-liberal.

Legat de cine ar trebui să participe la alegerile primare din PDL pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a precizat că sunt "foarte mulţi oameni în Partidul Democrat Liberal care au performat în mod deosebit în funcţiile de exemplu de primar de capitale de judeţ, de sectoare ale municipiului Bucureşti". "Mă refer şi la Sectorul 3, avem oameni care au performat foarte bine în funcţiile de miniştri", a continuat el. Întrebat dacă se referă la Liviu Negoiţă şi Emil Boc, deputatul european a răspuns: "Categoric, categoric!".

El a fost întrebat şi în legătură cu o eventuală participare la această cursă a unei persoane din afara PDL. "Vom vedea în ce măsură va apărea un om din afara partidului, care să dorească să intre în Partidul Democrat Liberal şi care să fie susţinut de Partidul Democrat Liberal pentru o asemenea funcţie. Vă daţi seama că nu poţi să te prezinţi la o competiţie pentru Preşedinţia României cu un om pe care-l formezi acum ca notorietate, ca om cunoscut de oameni, de cetăţenii României. Aici, ca şi altă dată, ne vom trezi poate cu 10-15 candidaţi pentru Preşedinţie, dar nu dorim pur şi simplu să facem figuraţie în această competiţie, dorim s-o câştigăm!", a răspuns Stolojan, potrivit RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici