Ludovic Orban îndeamnă PES şi ALDE European să excludă formaţiunile româneşti PSD şi ALDE, în urma suspendării FIDEZS

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că Partidul Socialiştilor Europeni (PES) şi ALDE European ar trebui să ia exemplu de la PPE şi să excludă partidele româneşti PSD şi ALDE din formaţiunile europene.

610 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban îndeamnă PES şi ALDE European să excludă formaţiunile româneşti PSD şi ALDE, în urma suspendării FIDEZS

Ludovic Orban îndeamnă PES şi ALDE European să excludă formaţiunile româneşti PSD şi ALDE

„Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda FIDEZS din PPE pentru derapajele de la democraţie şi pentru nerespectarea valorilor şi principiilor care stau la baza PPE şi UE. FIDEZS a primit un termen de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public şi în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria. Noi ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDEZS”, a declarat Ludofic Orban, joi la Sibiu.

Liderul PNL a adăugat că PSD şi ALDE nu vor mai face parte pentru mult timp din formaţiunile europene.

„Pe drumul pe care au pornit PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice. Oricum astăzi un număr tot mai mare de partide din familia politică europeană din care fac parte se pronunţă pentru excluderea lor. Ăsta este rezultatul unui comportament antieuropean”, a conchis Orban.

Partidul Popular European a decis, miercuri, seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, a anunţat preşedintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, în cadrul unui vot secret.

În replică, Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să îşi suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE), informează MTI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici