Ludovic Orban: Înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie, iar lista finală ar putea fi cunoscută până la finalul anului.

236 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie

Ludovic Orban: Înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie

Întrebat dacă PNL va face un sondaj naţional pentru a concepe lista pentru alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a spus că nu va fi doar un sondaj naţional, ci un sondaj pentru fiecare judeţ, înscrierile putând fi făcute până în data de 1 octombrie..

„Conform hotărârii Consiliului Naţional al PNL, înscrierile pentru europarlamentare se vor face până la data 1 octombrie. Ulterior, vom aplica toate procedurile din hotărârea de Consiliul Naţional şi în momentul în care vom avea toate criteriile care stau la baza desemnării vom lua decizia”, a răspuns Ludovic Orban.

Întrebat dacă până la finalul acestui an lista va putea fi cunoscută, Oban a răspuns că „este posibil”.

Orban a mai spus că PNL are mai multe criterii pe care le va aplica în definitivarea listei, şi anume experienţa politică, experienţa administrativă, experienţa în relaţii internaţionale, competenţa într-un domeniu sau altul.

Întrebat, de asemenea, dacă vor fi primari pe liste, Orban a spus că „dacă va dori să candideze un primar sau un preşedinte de consiliu judeţean va fi avantajat probabil de criteriile pe care le utilizăm pentru stabilirea listei de candidaţi”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici