Macovei, despre candidatura la prezidenţiale: Sunt singura care îl poate bate pe Ponta. Nu demisionez din PDL; Eu unesc dreapta, nu o divizez

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care va candida la alegerile prezidenţiale, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că este încrezătoare în şansele sale de a câştiga şi că este singura care îl poate învinge pe Victor Ponta în cursa electorală.

982 afișări
Imaginea articolului Macovei, despre candidatura la prezidenţiale: Sunt singura care îl poate bate pe Ponta. Nu demisionez din PDL; Eu unesc dreapta, nu o divizez

Monica Macovei (Imagine: captură video)

Macovei, despre o posibilă coabitare cu Ponta: Eu voi aduce "oamenii la masă"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţie, a declarat că va negocia şi va aduce "oamenii la masă", întrebată fiind dacă e pregătită să coabiteze cu Victor Ponta în calitate de prim-ministru.

"Eu doresc ceea ce mi-am propus pentru ţară. Am spus că voi negocia şi că voi aduce oamenii la masă, să negociem şi să facem toate aceste obiective pentru ţară. Acolo unde se va putea, foarte bine, şi eu vreau negociere şi făcute lucrurile în linişte. Acolo unde nu, mai trebuie împins. După ce câştig, am în spate voturile oamenilor şi e foarte greu ca un guvern să nu facă ce vor oamenii. E foarte greu de justificat asta", a răspuns referitor la o eventuală coabitare, după alegerile prezidenţale, cu liderul PSD ca premier.

Europarlamentarul a menţionat că aduce trei lucruri noi în politică:" experenţă naţională şi internaţională mare, obiective atinse la nivel naţionale şi internaţional şi integritate pe scena politică".

Monica Macovei a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, prinpale puncte ale programului său de candidat la prezidenţiale: investiţii curate, competiţie, locuri de muncă, sănătate, eduaţie.

Întrebată despre faptul că programul prezentat este unul mai potrivit pentru funcţia de premier decât pentru cea de preşedinte, Macovei a explicat că orice preşedinte al unei ţări trebuie să aibă "o viziune pentru ţara lui".

Chestionată cum va duce la îndeplinire obiectivele, fără a avea pârghiile necesare, Macovei e răspuns: "Prin negociere, prin aducerea oamenilor la masă, iar eu am făcut aceasta şi pe plan naţional şi în Parlamentul European, am negociat, am negociat cel mai bine. Am 40 de legi adoptate de plenul Parlamentulu European în mandatul trecut, şi aceasta n-am putut să o fac decât prin negociere, ca să am o majoritate de vot".

Macovei a spus că sloganul pe care îl va folosi în campanie va fi unul surpriză. "Sloganul este legat de ceea ce fac în mod evident, ce se vede că fac şi anume...România fiecăruia dintre noi, România ta, s-o schimbăm, s-o facem altfel şi ajutaţi-mă sau ajută-mă, fiecare dintre români, să schimb jocul, am mai făcut asta şi a ieşit bine", a menţionat aceasta.

Chestionată dacă românii sunt pregătiţi să aibă un candidat independent femeie, ea a răspuns afirmativ. "Cel puţin 50 la sută din populaţia României, femei, ştiu foarte bine că, de multe ori, fac o treabă mai bună decât bărbaţii şi mulţi bărbaţi ştiu şi ei asta", a comentat Monica Macovei.

Macovei a adăugat că în campania sa se va baza pe sprijinul oamenilor, pe voluntariat şi pe "mici donaţii" de la cei care vor să o susţină

Macovei: Nu demisionez din PDL; Eu unesc dreapta, nu o divizez

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va da demisia din PDL aşa cum a sugerat preşedintele partidului, Vasile Blaga, ea negând că prin candidatura sa ar "sabota" candidatul dreptei.

"Nu mi-am dat demisia din PDL şi în acest moment nici nu intenţionez să mi-o dau, pentru că am făcut multe lucruri alături de PDL. Îmi aduc aminte bătăliile date pentru statul de drept şi multe lucruri bune pentru ţară. Nu mă exclud deloc din partid. O să vedem cum evoluează lucrurile, sigur", a spus ea, întrebată dacă îşi va da demisia din PDL pentru a candida la prezidenţiale.

Macovei a suţinut că nu divizează dreapta, ci o uneşte.

"Eu unesc dreapta, nu divizez dreapta. Unesc dreapta şi sunt singura care poate să îl bată pe Ponta, ca dreapta să câştige. Prin intrarea mea în competiţie ajut dreapta. (...) Eu sunt de dreapta. Mă adresez electoratului de dreapta, ceea e înseamnă valorile de dreapta. Eu sunt persoana care pot să aduc voturi şi din cei care merg în mod regulat la vot, pe partea dreaptă, şi din cei care sunt dezamăgiţi de politică şi de mult stau acasă, deci pot să aduc voturi din afara bazinelor partidelor. (...) Dacă cineva din partea stângă doreşte să mă voteze, sigur.., dar eu mă aresez şi mă voi adresa electoratului de dreapta", a declarat europarlamentarul PDL.

Întrebată de ce nu şi-a anunţat candidatura atunci când au început procesul de selecţie al candidaţilor în PDL, europarlamentarul PDL a spus că a luat această decizie recent, acum două luni.

"Am cerut să fiu inclusă în procesul de evaluare a candidaţilor noii alianţe. Nu încalc nicio regulă, niciun statut. Regulile s-au schimbat faţă de anul trecut, când s-a ales un candidat al PDL. Acum avem o alianţă şi e pe cale să se facă o fuziune. Sunt alte reguli. Nu mi se poate cere să respect reguli care numai există astăzi", a ţinut Macovei să precizeze.

Potrivit afirmaţiilor sale, principalul său contacandidat este Victor Ponta şi pe acesta vrea să îl "bată".

Chestionată cui îi va da voturile dacă nu va ajunge în turul doi, ea a răspuns: "Monica Macovei".

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri că Monica Macovei "se exclude singură din partid" prin candidatura ei la prezidenţiale, precizând că nu dă pe "nimeni afară" din partid, dar că alţii "se dau afară".

"Noi nu dăm afară pe nimeni din PDL, dar alţii se dau afară în momentul în care ai o candidatură în afara partidului. Automat te pui în afara partidului, decizia îi aparţine", a spus Blaga, adăugând: "Se exclude singură, nu trebuie să exclud. Eu nu am dat afară din partid pe nimeni! Eu am adus oameni în partid, pur şi simplu se exclude singură dacă candidează, nu trebuie să o dăm afară. E în afara partidului, articolul cred că este 20 litera b, ne uităm. Nu trebuie să votăm, e simplu ca bună ziua".

 

Declaraţiile principale ale Monicăi Macovei:

- Candidez pentru funcţia de preşedinte al României: Mă interesează România, să văd competiţii curate, investiţie, locuri de muncă şi alte lucruri care se fac cu determinare, curaj şi negociere.

- Ce aduc eu nou în politică: aduc o experienţă naţională şi inrternaţională mare şi aduc obiective atinse şi la nivel naţional şi internaţional. Folosind aceste lucruri îmi voi realiza obiectivele pentru ţară, împreună cu românii.

- Eu vreau aceste schimbări pentru România şi vreau ca românii să vină împreună cu mine, tocmai ca să schimbăm România în bine. Folosesc acest prilej ca să îi chem încă o dată lângă mine şi o voi face pe tot timpul campaniei.-

- Sunt singura care îl poate bate pe Ponta. Candidez independent.

- Mă bazez pe oameni, pe voluntariat şi pe mici donaţii ale celor care vor să mă susţină. Ne limităm la resursele pe care le avem. Sunt încrezătoare. Sunt un candidat cu curaj, cu integritate.

- Preşedintele României îl susţine pe candidatul Cristian Diaconescu şi eu abia aştept să am o dezbatere constructivă cu Diaconescu.

- Românii sunt pregătiţi pentru un candidat independent.

- După ce câştig am în spate voturile oamenilor. E foarte greu ca un guvern să nu facă ce vor oamenii. E foarte greu de justificat asta.

- O să vedeţi sloganul, va fi o altă dezvăluire... România fiecăruia dintre noi, România ta, s-o schimbăm, s-o facem altfel.

- O să aflaţi la momentul potrivit cine e şeful de campanie. Suntem o echipă.

Monica Macovei a anunţat, marţi, într-un mesaj video postat pe site-ul www.macoveipresedinte.ro, că va candida la Preşedinţie, menţionând că este nemulţumită de opţiunile de vot oferite şi că aceste opţiuni impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici