Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD: Iohannis e şi preşedintele meu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis e şi preşedintele său, în contextul unui nou proiect naţional. El a mai zis că războiul declarat de Iohannis PSD-ului a fost în primul mandat.

506 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD: Iohannis e şi preşedintele meu

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD: Iohannis e şi preşedintele meu

„Preşedintele României, aflându-se şi la al doilea mandat, e posibil să vină cu un proiect naţional, Preşedintele României e şi preşedintele meu. E şi preşedintele dumneavoastră. Iar preşedintele României trebuie să ţină cont de acest lucru, să caute la toţi liderii politici lucrurile care ne unesc”, a afirmat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la DC News.

Referitor la afirmaţiile lui Klaus Iohannis, cum că se află într-un război cu PSD, Ciolacu a explicat că „a zis în primul mandat”, dar situaţia e diferită acum, când social-democraţii se află în Opoziţie.

„A zis în primul mandat. Politic, nu poţi să fii în război cu singurul partid care e în Opoziţie, e o utopie a democraţiei. Dacă dispare PSD-ul, nu mai avem Opoziţie, deci nu mai avem democraţie”, a răspuns Ciolacu, întrebat de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la războiul cu PSD.

Chestionat despre o posibilă alianţă cu PNL, Ciolacu nu s-a pronunţat, dar a susţinut că nu ar exclude un proiect naţional comun, de care este nevoie pentru dezvoltarea ţării.

„Suntem într-un moment...totuşi, există doi piloni principali, şi pe stânga, şi pe dreapta, PSD şi PNL. Nu exclud un proiect naţional comun, lucrul acesta ar trebui să vină ori de la marii jucători, lideri politici, ori de la preşedintele României. (...) Trebuie să-l susţii, indiferent din ce poziţie eşti, dacă eşti de la Putere sau din Opoziţie. Numai aşa România va înainta, va fi susţinută de către toţi lderii politici, indiferent din ce structuri sunt, că e Parlamentul European, că sunt ambasadori, că sunt consuli. Deci, lipsa unui proiect naţional, în acest moment, e o evidenţă clară”, a motivat Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis şi-a făcut bilanţul primului mandat de preşedinte, joi la Cotroceni. Şeful statului a vorbit despre atacul PSD la justiţie, prin OUG 13, amnistia şi graţierea sau încercarea de a schimba codurile penale şi pârghiile constituţionale pe care le-a folosit pentru a stopa acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici