Marga: Băsescu nu are prestigiul unui lider de ţară, a dus la deteriorarea unor sectoare întregi

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, Andrei Marga, afirmă că preşedintele Traian Băsescu nu are "prestigiul unui lider de ţară" şi că nu este de aşteptat o soluţie la problemele României de la acesta, întrucât "a lăsat în urma lui, oriunde a fost (...), deteriorarea de sectoare întregi".

410 afișări
Imaginea articolului Marga: Băsescu nu are prestigiul unui lider de ţară, a dus la deteriorarea unor sectoare întregi

Andrei Marga (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, a declarat miercuri, la lansarea "Angajamentului pentru România" al USL, că s-a instalat în România o "preşedinţie africană".

"Băsescu se flatează cu stabilitatea politică, dar aceasta este forţată, fiind ca la nimeni, în condiţii de declin sau stagnare. Democraţia este desfigurată, până la furtul voturilor şi falsificarea rezultatelor alegerilor. Instituţiile se degradează sub pretextul unei reforme care nu e gândită de nimeni şi de care nimeni nu răspunde. S-a instalat în România o preşedinţie africană, ocupată să demanteleze partidele rezultate din alegeri şi să confecţioneze majorităţi aritmetice, cu care se încearcă să se guverneze.

Nu este de aşteptat vreo soluţie la problemele României de la Băsescu; acesta a lăsat în urma lui, oriunde a fost - la nave, la transporturi, la gestiunea Capitalei - deteriorarea de sectoare întregi. El nu are nici cunoştinţele minimale, nici prestigiul unui lider de ţară. Cel care a promis lupta împotriva corupţiei patronează cea mai mare extindere a corupţiei din istoria recentă. Cel care clama «să trăiţi bine» a dus la cea mai gravă sărăcie materială şi morală din viaţa cetăţenilor ţării în condiţii de pace", a spus Andrei Marga.

Rectorul UBB a adăugat că nu este de aşteptat vreo soluţie la problemele României "nici de la partidul care guvernează".

USL a lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, "Angajamentul pentru România", în prezenţa preşedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, şi a celui al PC, Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici