Mesaj: „Nu m-am ofilit că am dat de greu”/ Încă un membru din Alianţa USR-PLUS îşi retrage candidatura pentru europarlamentare

Oana Popescu a anunţat, pe Facebook, că renunţă la candidatura pe lista Alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare. Ea a precizat că a crezut că va ajuta oamenii dacă va candida, însă a constat că, cel puţin în prezent, nu este aşa.

5423 afișări
Imaginea articolului Mesaj: „Nu m-am ofilit că am dat de greu”/ Încă un membru din Alianţa USR-PLUS îşi retrage candidatura pentru europarlamentare

Oana Popoescu, membru PLUS, renunţă la candidatura pentru europarlamentare

„Am renunţat la candidatura la europarlamentare pe listele Alianţei 2020. Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că - cel puţin momentan - nu este aşa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacităţile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internaţională, de comunicare etc”, a scris Oana Popescu, pe Facebook.

Aceasta a adăugat că va susţine şi va vota în continuare Alianţa USR-PLUS la alegerile europene şi i-a îndemnat pe cetăţeni să facă la fel.

„Nu «renunţ», nu m-am ofilit că am dat de greu, nu e o alegere existenţiala între a fi sau a nu fi în politică, nu sunt răzgâiată. În continuare voi sprijini şi voi vota Alianţa 2020 şi vă sfătuiesc pe toţi s-o faceţi. Sper că PLUS şi USR să fuzioneze, să crească, să devină o construcţie sustenabilă, pentru ca politica românească are nevoie de asanare şi de schimbare de paradigmă. Voi continua să încerc să construiesc un mediu politic care, în alt moment, să imi ofere contextul propice de a face tot ce ştiu mai bine în serviciul public - iar atunci voi reveni sş mă voi implica din nou”, a explicat Popescu.

Nu în ultimul rând, membrul PLUS a spus că decizia sa nu are legătură cu demisia unul alt coleg, Valeriu Nicolae, anunţată în această săptămână.

„PS. Nu, nu are legătură cu retragerea lui Valeriu Nicolae. Nu am discutat, dar nu cred că motivele noastre coincid. Îmi dau seama că e o suprapunere nefericită a deciziilor noastre - a mea era însa luată de mai mult timp, am sperat să existe un moment mai «bun» de a o comunica, dar am constatat între timp că acest moment nu apare niciodată. PPS. Mulţumesc colegilor din Alianţa 2020 pt experienţa valoroasă şi le urez succes in alegeri!”, a conchis Oana Popescu.

Anunţul acesteia vine la două zile după ce Valeriu Nicolae, candidat pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, a demisionat marţi din formaţiunea condusă de Dacian Cioloş. El precizează că a simţit că riscă să piardă nişte prieteni tare dragi şi că devine din ce în ce mai încrâncenat.

Oana Popescu ocupa locul 20 pe lista USR-PLUS la alegerile pentru PE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici