Mihai Ghimpu: Invitaţia pentru o vizită a lui Traian Băsescu la Chişinău este în stadiu de pregătire

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat, marţi, că a cerut pregătirea invitaţiei oficiale către preşedintele României, Traian Băsescu, pentru ca acesta să facă o vizită la Chişinău la începutul anului viitor, relatează portalul UNIMEDIA.

20 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu: Invitaţia pentru o vizită a lui Traian Băsescu la Chişinău este în stadiu de pregătire

Mihai Ghimpu: Invitaţia pentru o vizită a lui Traian Băsescu la Chişinău este în stadiu de pregătire (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Mihai Ghimpu a precizat că, dacă doreşte, preşedintele Băsescu poate face o vizită la Chişinău chiar şi în aceste zile.

"Dacă doreşte, şi în perioada sărbătorilor, nu sunt împotrivă. Eu cred că după sărbători, oricum a avut şi dumnealui un an nu simplu, nu uşor, ca şi noi, avem şi noi nevoie de un răgaz ca să ne mai odihnim puţin şi să începem un an nou, anul 2010, cu noi puteri. După Revelion vedem cum", a afirmat Ghimpu.

Întrebat dacă i-a fost transmisă lui Traian Băsescu o invitaţie oficială în acest sens, oficialul moldovean a răspuns: "E în stadiu de pregătire. Ieri (luni - n.r.) am zis să pregătească invitaţia".

Însărcinatul cu afaceri al României la Chişinău, Alexandru Mureşan, a declarat, luni, pentru JurnalTV.md, că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu va efectua foarte curând, dar nu înainte de 15 ianuarie, o vizită la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici