Mihail Gorbaciov a ajuns la Bucureşti

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a ajuns, miercuri, la Bucureşti, având programate întâlniri cu actuali şi foşti demnitari, precum şi participarea la lansarea publicaţiei Puterea.

289 afișări
Imaginea articolului Mihail Gorbaciov a ajuns la Bucureşti

Mihail Gorbaciov a ajuns la Bucureşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Mihail Gorbaciov a declarat, la sosirea la Bucureşti, că se bucură că se află în România şi că a hotărât să facă această vizită pentru că timpul trece foarte repede.

"Am hotărât să vin (în România, n.r.) pentru că împlinesc curând 80 de ani şi timpul trece foarte repede", a spus Gorbaciov. "Salut toţi prietenii din România şi din ţară. Sper că vom avea timp să stăm de vorbă", a adăugat acesta.

Aeronava privată cu care a sosit Mihail Gorbaciov la Bucureşti a aterizat în jurul orei 11.30 pe Aeroportul Băneasa.

Gorbaciov a fost întâmpinat la Bucureşti de Adrian Thiess şi de Alecu Racoviceanu, care fac parte din echipa ziarului Puterea.

Mihail Gorbaciov va avea o întâlnire privată cu 22 de persoane, printre care foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, miniştri, ambasadori şi reşpezentanţi ai marilor companii.

De asemenea, în cursul serii, Mihail Gorbaciov va participa la lansarea cotidianului Puterea, condus de fostul redactor-şef de la Gardianul, Alecu Racoviceanu, evenimentul urmând să se desfăşoare la Clubul Diplomatic.

Mihail Gorbaciov era aşteptat şi la Gala "Zece pentru România" de la sfârşitul lui 2009, însă şi-a anulat participarea din motive de sănătate.

Gorbaciov a mai fost la Bucureşti în 1989, an în care regimul comunist a fost înlăturat din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici