Ministerul Fondurilor Europene îşi propune, în 2016, transparenţă totală în gestionarea proiectelor europene

Ministerul Fondurilor Europene îşi propune ca priorităţi, pentru 2016, îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante pentru atragerea fondurilor în exerciţiul 2014-2020 şi "transparenţă totală" în implementarea programelor şi proiectelor europene.

Share pe Facebook 1336 afişări

Imaginea articolului Ministerul Fondurilor Europene îşi propune, în 2016, transparenţă totală în gestionarea proiectelor europene

Ministerul Fondurilor Europene îşi propune, în 2016, transparenţă totală în gestionarea proiectelor europene (Imagine: Shutterstock)

Ministerul Fondurilor Europene are ca prioritate strategică îndeplinire condiţionalităţilor ex-ante pentru atragerea fondurilor europene în exerciţiul 2014 – 2020, cu termen de finalizare în octombrie, transparenţă totală a implementării programelor şi proiectelor europene prin publicarea pe site-ul ministerului a informaţiilor relevante despre gestionarea FESI 2014 – 2020 (Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii) şi prin crearea unui cadru prin care MFE să aibă un rol activ în punerea programelor în practică, cu termen de finalizare octombrie.

Potrivit planului de aţiuni sectoriale, prezentat de Guvern, pe lista de priorităţi ale MFE mai figurează sprijinirea beneficiarilor prin simplificarea procedurilor de implementare, standardizarea documentelor şi întâlniri între reprezentanţi ai ministerului şi structuri regionale ale proiectelor finanţate, cu termen de finalizare în octombrie.

De asemenea, ministerul vizează accelerarea implementării programelor FESI 2014 – 2020 prin finalizarea acreditării pentru autorităţile implicate în gestionarea FESI, cu termen de finalizare iunie, lansarea apelurilor de proiecte şi contracararea proiectelor aprobate conform calendarului până în octombrie şi revizuirea cadrului normativ şi procedural privind proiectele de infrastructură mare, până în aprilie.

Finalizarea Sistemului Electronic de Gestionare a Programelor şi Proiectelor Europene până în aprilie şi finalizarea tuturor funcţionalităţilor sistemului până în octombrie se regăseşte pe lista priorităţilor stabilite de minister.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
MFE ,
PRIORITĂŢI ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.