Ministerul Fondurilor Europene: Trimitem CE până la sfârşitul lunii proiectul cu priorităţile pentru utilizarea fondurilor UE

Ministerul Fondurilor Europene informează că va definitiva şi transmite Comisiei Europene, până la sfârşitul acestui luni, proiectul Acordului de Parteneriat al României privind priorităţile de utilizare a fondurilor europene alocate în perioada 2014-2020.

601 afișări
Imaginea articolului Ministerul Fondurilor Europene: Trimitem CE până la sfârşitul lunii proiectul cu priorităţile pentru utilizarea fondurilor UE

Ministerul Fondurilor Europene: Trimitem CE până la sfârşitul lunii proiectul cu priorităţile pentru utilizarea fondurilor UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest document va sta la baza negocierilor cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru stabilirea modului în care vor fi utilizate fondurile UE. Acordul de Parteneriat va fi supus aprobării Guvernului României şi apoi va fi transmis, informal, Comisiei Europene până la sfârşitul acestei luni", se precizează într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX miercuri de MFE.

De asemenea, în şedinţa de Guvern de miercuri a fost aprobat un memorandum prin care se cere ministerelor să transmită până în 15 mai Ministerului Fondurilor Europene documentele necesare întocmirii acestei variante de proiect pentru Acordul de Parteneriat, menţionează comunicatul MFE.

Ministerele responsabile cu elaborarea strategiilor sectoriale vor trebui să transmită MFE rezultatele analizelor socio-economice pe domenii, care identifică nevoile de dezvoltare, precum şi priorităţile propuse pentru a fi finanţate din fonduri UE. MFE trebuie să primească de la ministere până la 15 mai şi estimarea alocărilor financiare privind obiectivele tematice şi priorităţile de finanţare aferente domeniului de competenţă, respectiv stadiul de îndeplinire a condiţionalităţilor ex-ante.

"Documentele transmise de ministere vor ţine cont de recomandările CE şi de angajamentele asumate de partea română în faţa Comisiei în timpul primelor două reuniuni tehnice desfăşurate până în prezent în cadrul dialogului informal pentru pregătirea perioadei de programare 2014-2020. În continuare, negocierile cu reprezentanţii Comisiei se vor desfăşura în cadru informal până la aprobarea regulamentelor europene pentru perioada 2014-2020", evidenţiază comunicatul MFE.

Memorandumul aprobat de Guvernul României prevede şi înfiinţarea unui grup de lucru coordonat de MFE, din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care trebuie să finalizeze, până la mijlocul lunii iunie, o propunere a sistemului de management şi control al fondurilor europene în perioada 2014-2020.

În perioada 2014-2020 România urmează să beneficieze de fonduri în valoare de peste 39 miliarde de euro. Din această sumă, alocarea aferentă politicii de coeziune reprezintă aproximativ 21,8 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici