Miniştrii şi parlamentari PDL discută la Guvern noi măsuri de menţinere a deficitului

Miniştrii şi parlamentari PDL s-au reunit în şedinţă pentru a discuta măsurile alternative care pot fi aplicate pentru menţinerea deficitului bugetar în limita ţintei de 6,8% din PIB convenită cu FMI, după ce legile de reducere a cheltuielilor bugetare au fost respinse de Curtea Constituţională.

17 afișări
Imaginea articolului Miniştrii şi parlamentari PDL discută la Guvern noi măsuri de menţinere a deficitului

Miniştrii şi parlamentari PDL discută la Guvern noi măsuri de menţinere a deficitului (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

Şedinţa a început în jurul orei 13.00, fiind precedată de o întâlnire la Palatul Victoria a liderilor PDL.

Surse guvernamentale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul un nou plan de măsuri pentru menţinerea deficitului bugetar, orientat în principal pe majorări de taxe şi impozite, inclusiv a TVA şi cotei unice de impozitare.

Planul de acţiuni ar putea fi discutat într-o şedinţă specială de guvern care să fie programată vineri sau în zilele următoare.

"Planul B al Guvernului, în cazul respingerii de către Curtea Constituţională a legilor asumate, este orientat în principal pe creşteri de taxe şi impozite, inclusiv a cotei unice şi a TVA. Au fost efectuate simulări privind o creştere diferenţiată a impozitelor, dar rezultatul a indicat că banii colectaţi sunt insuficienţi", au arătat sursele participante la discuţia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Potrivit unor surse judiciare, judecătorii Curţii Constituţionale au decis că prevederile privind pensiile magistraţilor sunt neconstituţionale, în timp ce în cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, însă nu se impune reglementarea lor în Parlament.

Conform Constituţiei, prevederile declarate neconstituţionale trebuie puse în acord cu decizia Curţii în termen de 45 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici