Ministrul Educaţiei ar putea fi DEMIS. Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie pentru rezolvarea situaţiei manualelor - surse

Premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru a rezolva situaţia manualelor şcolare până săptămâna viitoare, sugerându-i că, în lipsa unei soluţii rapide, există posibilitatea ca acesta să fie demis, au relatat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

2164 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei ar putea fi DEMIS. Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie pentru rezolvarea situaţiei manualelor - surse

Remus Pricopie, Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Mesajul i-a fost transmis ministrului de către premierul Ponta în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"A fost o scurtă discuţie, în care premierul i-a dat ministrului un ultimatum să rezolve situaţia până săptămâna viitoare", au arătat sursele prezente la şedinţă.

Următoarea şedinţă de guvern este programată la acest moment pentru luni, 22 septembrie.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Ponta a declarat că elevii vor învăţa în continuare după manuale vechi dacă toate contestaţiile depuse la licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei nu vor fi soluţionate rapid, arătând că varianta ca elevii să nu aibă deloc manuale nici peste două săptămâni este inacceptabilă.

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, să informeze Guvernul săptămâna viitoare care este situaţia.

"Susţin în totalitate ideea ca, după 10 ani în care tuturor le-a fost frică de mafia manualelor, să facem manuale noi, moderne, sub formă digitală, care să arate că suntem în secolul XXI, dar, în acelaşi timp, dacă toate procedurile şi contestaţiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiţi soluţia, chiar şi temporară. Înseamnă că şi anul acesta copiii or să înveţe după manualele vechi, cum au făcut-o şi până acum. Deci, într-o săptămână vreau să informaţi Guvernul : ori reuşim să terminăm contestaţiile, ori, dacă nu, asta e. Pentru cei care au contestat şi cei din politică care îi susţin, probabil că vom mai pierde încă câteva luni şi mergem pe manualele vechi, dar ideea că peste două săptămâni nu au copiii manuale mi se pare inacceptabilă", i-a spus Ponta ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

El a apreciat să scandalul manualelor şcolare a fost folosit şi politic.

Din anul şcolar 2014-2015, elevii claselor I şi a II-a ar fi urmat să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală.

Pentru realizarea acestora, Ministerul Educaţiei a organizat o licitaţie, care a fost însă contestată de unele edituri.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.

O zi mai târziu, Ministerul Educaţiei a susţinut că întârzierea noilor manuale pentru clasele I şi a II-a este din vina "celor care au blocat procedura" şi a asigurat elevii, cadrele didactice şi părinţii că acestea acestea vor ajunge în şcoli imediat ce licitaţia se va finaliza.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici