Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu: „Trusoul pentru nou-născuţi”, o măsură care va fi negociată cu Comisia Europeană, în decembrie

Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, le-a răspuns miniştrilor Muncii, Dragoş Pîslaru şi Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care au propus introducerea în POAD susţinerea mamelor aparţinând grupurilor vulnerabile, respectiv „Trusoul pentru nou-născuţi”, că măsura se va negocia luna aceasta cu CE.

931 afișări
Imaginea articolului Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu: „Trusoul pentru nou-născuţi”, o măsură care va fi negociată cu Comisia Europeană, în decembrie

Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu: „Trusoul pentru nou-născuţi”, o măsură care va fi negociată cu Comisia Europeană, în decembrie (Imagine: Darius Mitrache/ Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Fondurilor Europene(MFE) precizează printr-un comunicat că Dragoş Dinu le-a transmis colegilor săi din Guvern că "această măsură este inclusă în pachetul de propuneri de modificare a Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD) care se negociază în cursul acestei luni cu Comisia Europeană".

"Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, susţine iniţiativa introducerii trusoului pentru nou-născuţi şi îi asigură pe omologii săi de întreg sprijinul pentru introducerea acestei măsuri în Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014–2020 (POAD)", afirmă sursa citată

Potrivit MFE, modificarea POAD poate avea efect asupra unui număr de 30.000 de mame cu nou-născuţi pe an, timp de patru ani. Kitul oferit în maternitate are o valoare de aproximativ 450 lei. În total, se preconizează o investiţie pentru creşterea bunăstării mamei şi copilului de 12 milioane de euro până în anul 2020.

"Estimăm că acordarea <<Trusoului pentru nou-născuţi>> va contribui la reducerea numărului de copii abandonaţi în maternitate şi la reducerea mortalităţii infantile în ţara noastră (cea mai crescută din UE28)", se arată în comunicat.

MFE anunţă totodată că pe lângă <<Trusoul pentru nou-născuţi>>, propunerile pentru modificarea POAD se referă la acordarea de alimente mai diversificate, inclusiv mese calde prin intermediul cantinelor sociale, oferirea de produse de igienă, rechizite pentru preşcolarii şi elevii defavorizaţi, îmbrăcăminte, încălţăminte şi saci de dormit pentru persoanele fără adăpost.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici