Ministrul Fondurilor Europene, în plenul Senatului: România este pe ultimul loc în UE la rata de absorbţie. O plată din programul regional de resurse umane, întreruptă

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, recent una din plăţile din programul regional de resurse umane fiind întreruptă, a declarat marţi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu.

2441 afișări
Imaginea articolului Ministrul Fondurilor Europene, în plenul Senatului: România este pe ultimul loc în UE la rata de absorbţie. O plată din programul regional de resurse umane, întreruptă

Ministrul Fondurilor Europene, în plenul Senatului: O plată din programul regional de resurse umane a fost întreruptă. România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte rata de absorbţie (Imagini: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Una din plăţile pe programul regional de resurse umane a fost întreruptă datorită neregulilor înregistrate în anii 2012 – 2014. Din păcate, aceste programe au avut mari probleme de-a lungul implementării lor între 2007 şi 2015, atât la elaborarea ghidurilor, la selecţia proiectelor, cât şi la implementarea lor", a declarat ministrul în plenul Senatului, la ora ministrului.

De asemenea, Răducu a spus că România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte rata de absorbţie şi că foarte multe proiecte au probleme în ceea ce priveşte avizul de construcţie sau de mediu.

"Acesta este motivul, nu ştiu dacă reuşesc, dar mi-aş fi propus din tot sufletul şi am avut ocazia să pot să măresc rata de absorbţie, s-o ajut până aproape de sută la sută. Acţiuni care au fost făcute de alte state membre şi au depăşit gradul de 95%. Îmi propun să ajung măcar la gradul de 80%", a spus Aura Răducu.

Ministrul a mai spus că închiderea de program va avea loc în martie 2017, cu o plată intermediară în iunie anul acesta şi plată în 2017, când se va face şi o analiză pe tema accesării fondurilor europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici