Ministrul Mediului: Asupra preşedintelui Iohannis planează o suspiciune că nu e de partea românilor

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, vineri, la Suceava, că asupra preşedintelui României Klaus Iohannis "planează o suspiciune” că nu ar fi de partea românilor pentru că nu a fost de acord cu Codul Silvic votat de Parlament şi a cerut reexaminarea legii.

12505 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Asupra preşedintelui Iohannis planează o suspiciune că nu e de partea românilor

Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto)

Gavrilescu a spus, într-o conferinţă de presă, că a observat în ultima vreme că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a început să deranjeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am devenit o ţintă pentru că am început să ne facem treaba”, a spus ministrul.

Gavrilescu a arătat că se confruntă cu atacuri inclusiv de la parlamentarii care sunt împotriva Codului Silvic ce va intra săptămâna viitoare la vot în Camera Deputaţilor, de la anumite persoane care doresc să fie o altă parte a baricadelor, şi nu de partea românilor.

"Anunţ pe toată lumea că reprezentanţii Ministerului Mediului îşi îndeplinesc fişa postului şi vor lua toate măsurile ca siguranţa cetăţeanului şi interesul naţional să fie apărate. Nu ştiu ce interese apără alţii. Eu vă spun ce interese apărăm noi", a spus Gavrilescu, adăugând că o avuţie a ţării care este pădurea e o problemă de siguranţă naţională.

Întrebată dacă printre persoanele care nu sunt de partea românilor consideră că este şi preşedintele Klaus Iohannis, care a cerut reexaminarea Codului Silvic, Gavrilescu a spus că ea consideră că preşedintele României s-a situat pe aceeaşi baricadă cu Holzindustrie Schwighofer şi poate spune că asupra acestuia "planează o suspiciune".

"Consider că atâta timp cât există pe aceeaşi linie parlamentari ai opoziţiei care susţin aceleaşi elemente pe care le-a susţinut preşedintele sunt şi anumite persoane fizice sau poate şi ONG care sunt tot lângă preşedinte şi lângă parlamentari ai opoziţiei şi nu în ultimul rând şi firma Holzindustrie susţine tot aceleaşi elemente, totuşi ne gândim de ce ceilalţi, care suntem de partea cealaltă a baricadei şi care suntem mai numeroşi, avem o altă gândire şi de ce timp de doi ani şi jumătate cât s-a dezbătut şi s-a creat Codul Silvic introdus la vot în Camera Deputaţilor şi Senat a avut o altă formă. Atunci pot să spun că planează o suspiciune”, a spus Gavrilescu.

Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici